Jimi & The Garage Band predstavili singl “Ponekad prevarim istinu”…

0
153
Jimi & The Garage Band - dur - mol
Oglasi

Saša Jimi Kesić, muzičar koji stoji iza imena Jimi & The Garage Band predstavio je novi singl s prošlogodišnjeg, dvostrukog albumskog izdanja “dur – mol”. Pesma “Ponekad prevarim istinu” nastala je u saradnji s Dinkom Fazinićem, autorom teksta dok muziku i aranžman potpisuje Kesić.

Albumom “dur – mol” Jimi & The Garage Band predstavio je dve žanrovski i izvođački razdvojene celine. ‘mol’ je ispunjen ličnijim, intimnijim i tamnijim zvukom dok se ‘dur’ sastoji većinom od vokalnih saradnji, ali i samostalnih pesama među kojima je i novi singl “Ponekad prevarim istinu”. Prateći video nastao je u Jimijevoj produkciji uz pomoć Rotor Videos.

Jimi & The Garage Band – dur – mol

“Dur – mol” treći je Kesićev sudijski album. Debitovao je 2016. dvostrukim izdanjem “Narcis i Zlatousti / Kamera za snove”. Naredne 2017. godine objavio je “3bjut to Tužne uši”, album nastao u saradnji s raznim muzičarima, među kojima su bili i Mladen Badovinac (TFB), Dean Škaljac (Grad) i Goran Trajkovski (ex Mizar). .

2020. godina objavljuje EP za nezavisnu etiketu Balkan Veliki s četiri covera dragih mu pesama bendova EKV, Bernays Propaganda, Joy Division i Violent Femmes, a na scenu se (ponovo) vraća 2022. godine dvostrukim albumom “dur – mol” (Dallas Records).

Uvek inovativan i sklon istraživanju, dugogodišnji učesnik i stvaralac nezavisne splitske i regionalne muzičke scene, Saša Jimi Kesić albumom “dur – mol” nastavlja svoj umetnički put.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime