JBT, ONA IMA 60… Kraljica popa, revolucije i evolucije… Evo šta kolege stvarno misle o Madoni

0
294
Oglasi
Madonna/Photo: facebook@madonna
Madonna/Photo: facebook@madonna

Kraljica popa Madona, 16. avgusta proslaviće 60. rođendan, a u tu čast Apple Music’s Beats 1 je odlučio da joj napravi omaž kroz razgovore sa brojnim muzičkim zvezdama o njenom uticaju na pop muziku kao i o njenoj dugogodišnjoj uspešnoj karijeri. Među muzičarima se našla Adel.

– Postoji razlog zašto postoji samo jedna Madona. Za mene ona je potpuna definicija revolucije i evolucije svaki put – istakla je britanska pevačica.

Muzička legenda Nil Rodžers, koji je producirao njen čuveni “Like a Virgin” album, priseća se rada sa Madonom na ploči koja je lansirala njenu karijeru.

– Nikada nisam radio sa osobom koju sam više poštovao, koja je imala neverovatan fokus, odlučnost i radnu etiku. Mogao sam od nje da tražim da pesmu ponovi bezbroj puta, i ona bi to uradila, bez pogovora. Bila je neumorna – kaže on.

Madonna, Like a Prayer
Madonna, Like a Prayer

Ipak, Rodžers takođe prisetio i ne tako sjajnog početka saradnje.

– Naš prvi susret, došla je kod mene, sela, otpevala gotovo sve numere sa ‘Like A Virgin’ albuma, jer je skupila sve demo snimke i šta je sve bilo potrebno. A onda mi se obratila, sa jasnom porukom da ukoliko mu se nesu svidele njene pesme, ona ne može da sarađuje s mnom. Na to sam joj odgovorio: Madona, ne sviđaju mi se tvoje pesme, ali mi dozvoli da ti kažem da ću ih obožavati onog trena kada budem završio rad na njima. Moguće da je ovo bio najbolji odgovor jer nisam dobio otkaz – ističe Rodžers, kojeg će publika iz regiona imati prilike da čuje uživo na ovogodišnjem Sea Dance festivalu.

Producent i DJ zvijezda Diplo sarađivao je sa Madonom na “Rebel Heart” albumu.

– Ona je broj jedan. I kada je u pitanju istorija muzike, i ono što je postigla u karijeri, kako radi, koliko ozbiljno pristupa radu na sopstevnoj muzici. Podstakla me je da i sam budem posvećeniji, i radim još više nego što to radim. Nije lako, ali sam uz nju shvatio da uvek mogu više – objasnio je Diplo.

– Ona će uvek biti u modi. Ona je standard šta je sve potrebno da bi bio pop zvezda. Pre nje nije postojalo ništa. Njena karijera traje 30 godina i ona je ikona, koja će uvek i svim generacijama biti uzor – kazao je Diplo.

Muzika ženskog rok benda HAIM je bila inspirisana Madonom, i ne samo muzikom iz jedne njene faze.

– Svi Madonini albumi su legendarni. Kao što je ‘Like a Virgin’ — njen nastup na MTV MTV Video Music Awards, i nakon 15 godina sa Britni i Agilerom su legendarni. Niko nije radio ništa približno tome. Ona je svojom pojavom bila reprezent tog vremena. Ona je napravila fantastičnu karijeru, u okviru koje je kao kameleon uspela da istraži različite melodije, ritmove kao umetnik. Nešto što nas je u mnogome inspirisalo – objasnile su članice ove grupe.

HL/Izvor: cdm.me

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime