“Ja sam zvezda padalica, tako ja sebe vidim, Rej”… Razgovor Džima Morisona i Reja Manzareka koji je nagovestio sve

0
302
Oglasi
The Doors/Photo: Wikipedia.org
The Doors/Photo: Wikipedia.org

Rej Manzarek, suosnivač i klavijaturista grupe The Doors, proveo je s bendom vreme od samog početka pa do kraja.

U svojim iskrenim i šarolikim memoarima “Moj život s grupom The Doors” koja je izašla pre 20-tak godina, Manzarek je doneo pogled iznutra na kratku, ali briljantnu istoriju The Doorsa. Od njegovog prijateljstva sa Morisonom začetog na fakultetu do legendarnih nastupa na Sunset Stripu, preko niza revolucionarnih albuma, pa sve do tragične Morisonove smrti 1971. godine. Iz stranice u stranicu potvrdilo se kako niko drugi ne može da ispriča priču o Doorsima kao Manzarek. Iz mnoštva zanimljivih detalja izdvajamo jedan razgovor koji je imao sa Džimom Morisonom:

Bez Morisona ne bi bilo kultnog benda, ali da li bi ga bilo bez ovog momka…? 10 hitova The Doors s prepoznatljivim pečatom Reja Manzareka

“Rej, šta misliš, koliko ćeš dugo živeti?”.

“Oh, Bože, verovatno… “ – mucao sam u pokušaju da projektujem sebe iz tog zlatnog dana u daleku budućnost. “Verovatno… nešto kao… osamdeset i sedam”.

“Oaaah, ja ne, čoveče. Nikad neću toliko doživeti”.

Govorio je to bez imalo straha u glasu. “Vidim sebe kao zvezdu padalicu. Znaš ono, kad si napolju s tom hrpom ljudi, na plaži, a neko uperi prst u nebo i kaže: “Hej, pogledajte, zvezda padalica!”. I svi prestanu da pričaju i kažu “Aaaa!” To ih zaokupi na tren… i onda nestane. Tako ja sebe vidim, Rej!”.

Nepoznata istorija… Harison Ford radio kao roadie za The Doors: Bili su neobuzdani, posle turneje s njima poželeo sam da odem u manastir

Džim Morison je imao 27 godina kada je otišao 1971. godine, a Rej Manzarek je umro 20. maja 2013. u svojoj 75. godin.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime