Izložba “Tavan” Stefana Boškoćevića u Galeriji Doma omladine Beograda

0
143
Autor: Stefan Boškoćević
Oglasi

Svečano otvaranje izložbe “Tavan” Stefana Boškoćevića biće održano u utorak, 14. maja u 19:00 časova u Galeriji Doma omladine Beograda.

Izložba “Tavan“ predstavlja seriju grafika inspirisanih predmetima, porodičnim albumima, televizorima, telefonima, radio aparatima i miljeima, pronađenim na tavanu porodične kuće.

Autor: Stefan Boškoćević

Reinterpretirajući navedene predmete i putujući kroz ličnu i porodičnu prošlost, autor istovremeno daje komentar na savremeno doba u kojem predmeti-simboli, kao i vrednosti određenog vremena ubrzano bivaju zaboravljeni i odbačeni.

Ujedno je to i kritika potrošačkog društva koje nameće uvek nova i poboljšana rešenja iako prethodna i dalje imaju svoju vrednost i značaj.

Autor: Stefan Boškoćević

Kreirajući ovu seriju radova Stefan Boškoćević nastoji da prenese posmatraču duboku i magičnu atmosferu jednog prostora. Prostora koji može dosta da kaže o načinu našeg života, ali i uzajamnom sadejstu u kreiranju životne i porodične atmosfere.

Svojom sadržinom prostor može biti delo za sebe. I polazeći od te pretpostavke autor kreira crno-bele grafike, govoreći i šire od svog okruženja o stanju našeg društva.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime