Izložba “Izgubljeno – Zamenjeno” Jelene Vezmar u Galeriji Doma omladine Beograda

0
152
Sećanje na zalazak/ Autor: Jelena Vezmar
Oglasi

Izložba slika Jelene Vezmar pod nazivom “Izgubljeno – Zamenjeno“ biće otvorena u utorak, 13. februara u 19:00 časova u Galeriji Doma omladine Beograda.

Za glavnu temu, ova izložba ima nestalnost ljudskih sećanja. U pokušaju da se sećanje po svaku cenu sačuva, Jelena Vezmar često, nekada i sasvim nesvesno, pribegava rekonstrukciji sećanja koristeći se izmišljenim segmentima koji čine logički smislenu celinu.

Gradeći prizor u kojem se realistično prikazani objekti smenjuju sa pojednostavljenim, pikselizovanim i/ili neodređenim površinama, umetnica sačuvane delove sećanja uvezuje sa apstraktnim elementima i formama stvarajući celinu sa potencijalom višeslojnog iščitavanja.

Dvosmerno ogledalo/ Autor: Jelena Vezmar

Jelena Vezmar rođena je 1996. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Kroz svoje stvaralaštvo istražuje međuodnose individue i društva, psihološke fenomene i mehanizme komunikacije unutar određene kulturološke sredine. Glavni medij kojim komunicira je slika na platnu i medijapanu, ali stvara i u drugim materijalima. Učesnica je brojnih radionica, umetničkih i filmskih projekata, kao i grupnih izložbi.

Dobitnica je nekoliko nagrada od kojih su najznačajnije: Nagrada za najbolji portret na takmičenju “Portret godine“ (2022), Nagrada Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za seriju malih radova “Momčilo Moma Marković” (2019), Nagrada Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za crtež “Miodrag Vujačić Mirski“ (2017).

Loše po tebe/ Autor: Jelena Vezmar
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime