Izložba “Hodaj u sporoj budućnosti” Nebojše Yamasaki Vukelića u Galeriji Doma omladine Beograda

0
413
Slika sa plakata, Nebojša Yamasaki Vukelić/ Photo: Promo
Oglasi

Izložba “Hodaj u sporoj budućnosti” Nebojše Yamasaki Vukelića koncipirana je kao priča u slikama o paru koji je poslednji preživeli posle misterioznog apokaliptičnog događaja.

Ciklusi akvarela i pojedinačne “slike” zajedno sa Nebojšinim izlaskom u druge medije (poezija i zvuk) širokim očima posmatraju mogućnosti da se u kriznim okolnostima živi, kao pojedinac, partner, umetnik…

Izložba je, uvođenjem autobiografskog narativa o romantičnim odnosima u kriznim vremenima, korak ka razradi umetnikove lične mitologije.

Moramo da razgovaramo, Nebojša Yamasaki Vukelić/ Photo: Promo

Nebojša Yamasaki Vukelić rođen je 1986. u Beogradu gde živi i radi. Završio je master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2021.

Svoj rad uglavnom bazira na mediju crteža, kroz koji tematizuje pitanje ličnih i kolektivnih kapaciteta za društvenu imaginaciju. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama, kao i jednoj samostalnoj –  “Unutra sve biće meko i nežno”, u galeriji X Vitamin.

Jedan je od dobitnika nagrade za crtež fonda Vladimir Veličković za 2021., kao i nagrade “Miodrag Janjušević – akademski slikar” za istu godinu.

Slika Nebojše Yamasaki Vukelića/ Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime