Izabrano 16 demo bendova za nastup na prvom Zbrka festu

0
308
Oglasi
Riblja čorba/ Photo: Promo (Zbrka fest)
Riblja čorba/ Photo: Promo (Zbrka fest)

Na nedavno završenom konkursu demo bendova Zbrka festa, pristigle su prijave iz pet zemalja regiona, pa izabrati najboljih 15 žiriju nije bio nimalo jednostavan posao.

Iz tog razloga, ali i neospornog kvaliteta takmičara, umesto najavljivanih 15 bendova,  “prolaz” je obezbedilo 16 sastava iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske.

– Raduje nas veliko interesovanje mladih bendova iz cele bivše Jugoslavije koji su predali prijave za naš festival. Jaka konkurencija je učinila da kasnimo sa konačnim spiskom izvođača, jer je bilo jako teško odlučiti se za 15 najboljih. Na kraju smo se odlučili za 16, umesto ranije predviđenih 15 bendova. Kvalitet prijavljenih takmičarskih bendova, uz ranije najavljene revijalne izvođače još jednom potvrđuje da je Glava Zete najbolje mesto za prvomajske praznike – poručili su organizatori festivala iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Glava Zete/ Photo: Promo (Zbrka fest)
Glava Zete/ Photo: Promo (Zbrka fest)

Tako će se već poznatim sastavima Bonecarver iz Ivanjice i Volt pop iz Užica, koji su učešće na festivalu izborili pobedivši na manifestaciji “Zbrka u najavi” koja je održana 2. marta u GKC Užice, pridružiti sledećih 14 bendova:

1. Bajpas (Danilovgrad)
2. Srđine strijele (Nikšić)
3. CrossOver (Novi Sad)
4. Epilepsija zvuka (Zagreb)
5. Sedmo nebo (Trebinje)
6. Inkvizicija (Požega)
7. Multi Culltus (Banjaluka)
8. Štrajk mozga (Nikšić)
9. Winged (Podgorica)
10. Dead men’s balls (Ličani)
11. Sestra (Užice)
12. Sound floor (Podgorica)
13. Sanitarium (Beograd)
14. Eastok (Užice)

Žiri koji će 1. i 2. maja na Glavi Zete učestvovati u odabiru pobedničkih bendova biće sačinjen od poznatih muzičara, novinara, ali i samih članova takmičarskih sastava, kao i publike.

Najbolje bendove očekuju i vredne nagrade, pa će tako pobedniku festivala pripasti produkcija albuma u vrijednosti od 3000 evra, druga nagrada je binska oprema u vrednosti 1000 evra, dok treća, novčana, iznosi 500 evra.

U revijalnom delu festivala potvrđeni su nastupi rok veterana Riblje čorbe, a uz njih će nastupiti i ranije najavljeni izvođači Mortal kombat, Iskaz, Brat, SevdahBABY i Silente.

Prva ograničena serija ulaznica je i dalje u prodaji i to isključivo onlajn, po ceni od 7 evra za dvodnevnu ulaznicu.

Ulaznice se mogu poručivati na mejl zbrkafest@gmail.com tel/viber: 067 498 118 ili na Facebook stranici “Zbrka fest”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime