Istina ili mit… tek, priča se da je ovako nastala pesma “Dream On”, prvi hit benda Aerosmith

0
673
Oglasi
Aerosmit/ Photo: Facebook @Aerosmith
Aerosmit/ Photo: Facebook @Aerosmith

Čuveni pevač, muzičar i tekstopisac Stiven Tajler danas, 26. marta, napunio je 73 godine. Jedan je od najpopularnih rokera današnjice, a sa svojim bendom Aerosmith ušao je u legendu.

Pesme kao što su “I Don’t Wann Miss A Thing”, “Jaded”, “Walk This Way”, “Love In A Elevator” i druge se i dan danas slušaju.

Prvi singl grupe Aerosmith je bila čuvena numera “Dream On”, a kako je ona nastala je – posebna priča. Naime, menadžer grupe naterao je članove benda da dele kuću i koncentrišu se na pisanje pesama za svoj debi album.

Stiven Tajler se tako posvetio pisanju pesme “Dream On”, na kojoj je radio oko šest godina i koju je pisao na komade. Na kraju, uspeo je da je završi uz pomoć ostatka benda.

Tja… eto kako slava promeni ljude 🙂 Aerosmith American Pickers on History

Posted by Headliner.rs on Thursday, 9 August 2018

E potom priča postaje još luđa. Naime, Tajler je odlučio da kupi RMI klavijature novcem koji je pronašao u koferu koji je našao ispred mesta gde je bend odseo. Stiven nije rekao kolegama iz grupe da je uzeo pare, a ispostavilo se da novac koji je Tajler ukrao pripada gangsterima koji su ga tražili.

Stiven je onda pokazao da itekako ima petlje. Kada su gangsteri došli da traže novac, on se do kraja pravio lud i nije otkrio da ga je uzeo.

– U pesmi se radi o gladi da budeš neko: “Sanjaj dok se tvoji snovi ne ostvare”. Ova pesma rezimira s*anje koje trpiš kada si u novom bendu – rekao je Tajler u jednom intervju, i dodao da su ih tada kritičari poredili sa čuvenim Rolling Stonesima.

Inače, gitarista Džo Peri je naveo da mu se nije dopadala pesma “Dream On”, ali je smatrao da je “dovoljno dobra”.

Pesma je postala pravi svetski hit, a 2002. godine reper Eminem iskoristio je za svoju numeru “Sing For The Moment”.

Podsetite se…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime