Iskaz se vraća u Niš… Specijalni gosti na koncertu u klubu Feedback – Cepeni Ćunci

0
224
Oglasi
Iskaz/ Photo: Nađa Pavlović
Iskaz/ Photo: Nađa Pavlović

Pančevački bend Iskaz, nastupiće posle pune dve godine u niškom klubu Feedback u petak, 25. januara. Kao specijalni gosti pridružiće im se pank rok sastav Cepeni Ćunći iz Ladovice.

– Iskreno smo uzbuđeni jer se posle par godina vraćamo u Niš. To ne kažemo tek tako, jer ovaj grad ima posebno mesto u našim srcima. Tu smo prvi put imali priliku da nastupamo i prezentujemo svoj rad van granica Beograda i matičnog Pančeva. Oduševimo se svaki put srčanošću i energijom koju Nišlije imaju. Mi ćemo dati sve od sebe da se ljudi dobro provedu i da im bude drago što su to veče došli u Feedback. Ovoga puta binu delimo sa Cepenim Ćuncima koji prave fenomenalnu atmosferu i sa kojima je provod zagarantovan kako na bini, tako i van nje. Obećavamo žurku ispunjenu pozitivnom energijom i dobrim druženjem. 25. Januara smo svi publika i svi smo izvođači – poručili  su članovi Iskaza pred koncert u Nišu.

Iskaz/ Photo: AleX
Iskaz/ Photo: AleX

Iskaz je poznat publici po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu kap i socijalno i psihološki angažovanim tekstovima. Do sada su objavili četiri studijska albuma: “Natio” (2006), “Teorija Haosa” (2008), “Eros” (2011) i “Tanatos” (2014) koji tematski čine celinu Kritična Masa.

Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je hip hopa, funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Iskaz se trudi da svoj rad što više prezentuje koncertima, jer nastupi i svirke su ipak najbolja demonstracija onoga što rade.

Photo: Facebook/ Cepeni Ćunci
Photo: Facebook/ Cepeni Ćunci

Bend Cepeni ćunci nastao je još  1991. godine u Ladovici, selu u opštini Vlasotince. Prvi album pod nazivom “Bugarska politika” objavili su 1997, a drugi “U zadnjem trenutku” 2001. godine.

Dugo se čeka na treći album (koji je u pripremi), ali su pesme sa njega već zaživele među vernim pratiocima, čiji specifični odnos sa bendom ponekad više liči na odnos navijači-fudbalski klub nego na običan odnos benda i slušaoca.

Svaka njihova svirka je priča za sebe. To su svojevrsni performansi, posle kojih ostaju anegdote koje se prepričavaju.

Cepeni ćunci u svojim pesmama obrađuju različite teme – od običnih dragstorskih priča (“Bugarska politika”, “Beer bong”, “S momcima”), preko ljubavnih (“Ljubavna pesma”, “Mala pesma”, “Poslednji tango”) fudbalskih (“Samo ti”, “Football Madness”), priča o ličnim problemima i previranjima (“Crne kiše za Lelu”, “Dečko koji ne obećava”,” Zbogom ostaj generacijo”, “Kad dodirnem sećanja”) do društveno angažovanih tema (“Zauvek bez vas”,” Šabane Šabane)”.

https://www.youtube.com/watch?v=ydHmEg-hDBA

Koncert bendova Iskaz i Cepeni Ćunci počinje u 23:00 časa, a ulaznice po ceni od 400 dinara (pretprodaja) mogu da se kipe u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Galileo tours (Nikola Pašića 35) i pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta ulaznice će koštati 500 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime