IMAGINE DRAGONS – ORIGINS: Povratak s tamne strane…

0
737
Oglasi
Origins. cover
Origins. cover

IMAGINE DRAGONS – ORIGINS:

Izdavač: Universal Music
Spisak pesama:
1 Natural
2 Boomerang
3 Machine
4 Cool Out
5 Bad Liar
6 West Coast
7 Zero
8 Bullet in a Gun
9 Digital
10 Only
11 Stuck
12 Love
13 Birds
14 Burn Out
15 Real Life

Četvrti studijski album u karijeri alt-rock benda iz Las Vegasa Imagine Dragons, pod nazivom “Origins” izašao je samo 17 meseci posle višestruko nagrađivanog i za Gremi nominovanog albuma “Evolve”, a opisan je kao njegov “sestrinski” album i nastao je tokom prošle i ove godine na turneji benda. Producenti su ostali isti kao i na albumu “Evolve”: Alex DaKid, Mattman & Robin i Joel Little.

“Evolve” sadrži 12 pesama u standardnom izdanju i tri bonus pesme u delux verziji. Den Rejnolds, frontmen benda je izjavio da su na ovom albumu tražili novi zvuk, ali da su ostali verni svojim korenima. Na albumu Den Rejnolds peva o teškoj godini koju je doživeo nakon raspada dugogodišnjeg braka sa takođe muzičarkom, Ejžom Valkman (bend Nico Vega). Album je mix alt-rok muzike, pop-roka, elektro i kantri muzike.

Prvi singl sa albuma je “’Natural” koji je poharao svetske top liste i dostigao skoro 100 miliona pregleda sa video spotom na Youtubu. Najmračnija je pesma na ovom albumu i možda jedina koja se uklapa u stil koji su Dragonsi na prethodnim albumima imali. Neke pesme su pomešane sa drugim stilovima, kao “Boomerang” koja  na prvo slušanje zvuči ponovljivo, ali melodija sa gitarom u pozadini u određenim momentima ima zvuk sličan onome koji bend Coldplay pravi uspešno već godinama, dok se na pesmi “Machine” čuju bitovi koji podsećaju na čuvenu “We Will Rock You” grupe Queen i Denov prodorni glas koji peva “Ja nisam deo tvoje mašine, ja sam mašina” uz moćan zvuk električne gitare talentovanog Vejna Sermona, gitariste benda.

“Bad Liar” je možda i najemotivnija pesma na albumu, napisali su je Rejnolds i njegova supruga malo pre nego što su se razišli znajući da je pesma o njima, ali kako je on nedavno izjavio trenutno se nalaze na dobrom putu ka pomirenju.

“West Coast” ima prizvuk kantrija, “Only” elektro-dance muzike, “Zero” je napisana za soundtrack animiranog filma “Wreck it Ralph:2”, dok se u pesmi “Digital” prepliću zvuci elektro muzike i žestokih bubnjeva uz tekst “Mi smo lice budućnosti”.

Pesma “Bullet in a Gun” krije u svom tekstu reference na njihove starije stvari. Dok su 2012. godine u pesmi “Amsterdam” pevali “Your time will come if you wait for it” u “Bullet In A Gun” se nadovezuju sa “But in the end, my time will come”. Takođe, u istoj numeri Den se obraća svima koji žele da se on “proda”, šaljući poruku da njemu nisu bitna slava i novac. Kao aktivista za LGBTQ populaciju (LoveLoud Festival) u pesmi “Love” Den peva: “Zašto ne bio moj brat, zašto moramo da ubijamo jedni druge, širom sveta, mi smo jedno. Gde smo to svi pogrešili?”. U toj pesmi njegova ćerka, Erou pojavljuje se u pratećim vokalima.

Od bonus pesama izdvaja se “Birds”, prelepa balada sa odličnim tekstom i melodijom. Denov vokal dostiže visoke note na ovoj pesmi i uz tekst “Znam da ptice lete u različitim smerovima, leti visoko” govori svojoj partnerki da je svestan da je vreme da se razdvoje.

Dosta drugačiji od svega što ste čuli od njih, ali opet upečatljiv album “Origins”.

Angelina Bogdan

[infobox title=’Emotivni zmajevi iz Vegasa’]

Imagine Dragons/Photo: dacebook@ImagineDragons
Imagine Dragons/Photo: dacebook@ImagineDragons

Imagine Dragons dolaze iz Las Vegasa, a svetsku popularnost su stekli svojim prvim studijskim albumom “Night Visions” iz 2012. godine. Osvojili su prestižnu nagradu Gremi za singl “Radioactive”, čiji spot trenutno ima skoro milijardu pregleda. Drugi album “Smoke & Mirrors” iz 2015. godine dostigao je prvo mesto na Billboardovoj listi najprodavanijh albuma u SAD. Treći album, “Evolve”, objavljen 2017. godine, dostigao je dvostruki platinasti tiraž u SAD, bio je nominovan za 3 Gremija ove godine. Magazin Billboard proglasio je Dragonse za najveći bend u 2017. godini, sa čak tri singla (“Believer”, “Thunder” i “Whatever It Takes”) u Top 10 listi singlova. Sa skoro 40 miliona mesečnih slušaoca, Imagine Dragons je osmi najstrimovaniji izvođač na popularnoj digitalnoj platfomi Spotify.
Bend čine pevač Den Rejnolds, gitarista Vejn Sermon, bubnjar Danijel Plazman i basista Ben Meki.
Svi osim Dena su pohađali čuveni Berkli muzički koledž, gde su se gitarista Vejn, basista Ben i bubnjar Danijel upoznali. Nastupali su po barovima i u kazinima u Vegasu dok se nisu probili 2012. godine.[/infobox]

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime