Igranje s vatrom… Rammstein konačno objavili novi album i “potkačili” Stonse i AC/DC

0
292
Oglasi
Rammstein, cover
Rammstein, cover

Ako neko voli da se igra s vatrom, to je Rammstein. ZAto ne čudi što upravo jedna šibica krasi naslovnu stranu njihovog novog studijskog albuma pod nazivom “Rammstein”, koji je svetlo dana ugledao u petak. Iščekivano izdanje dostupno je u CD shopovima kao i putem digitalnih muzičkih platformi, Deezera i Google Playa.

Fanovi su na ovo novo studijsko izdanje čekali deset godina – prethodio mu je album “Liebe ist für alle da” (2009.).

– U potpunosti razumem fanove koje možda nervira činjenica da toliko dugo čekaju na novi materijal – iskreno je rekao Kristof Šnajder u intervjuu za njemački Metal Hammer i dodao:  – Ali nama treba vremena da zaista budemo dobri. To je naš standard – izvući maksimum iz svake note!

Novo izdanje donosi 11 pesama, uključujući i prethodno objavljene singlove “Deutschland” i “Radio”, koji su do sada prikupili više od 100 miliona streamova i pregleda pratećih videospotova. Uz Rammstein, za produkciju izdanja zaslužan je i Olsen Involtini, njihov dugogodišnji saradnik.

Novi materijal grupa će uskoro predstaviti i uživo – 27. juna započinju veliku stadionsku turneju, za koju se već sada može reći da je većinom rasprodata.

U svom specifičnom stilu Kristijan “Flake” Lorenz je za Metal Hammer komentisao turneju pred njima:

– Svirati na stadionu je zapravo za dede. Nikada nisam video neki cool mladi bend da svira stadionske nastupe, to je više za žive mrtvace, kao The Rolling Stones i AC/DC. Nikada ne bih išao na stadion da pogledam nečiji nastup, nije dobro ni za izvođača niti za publiku. To me podseća na odnos Istočne Nemačke prema programu kulture – vidiš nešto, ali s tim ne možeš da uspostaviš odnos.

Navedeni intervju zaključio je Ričard Z. Kruspe slikovitim opisom novog albuma:

– Često me pitaju da uporedim novi album s prethodnim. Zaista verujem kako je novi album zanimljiviji i muzikalniji, nije toliko kontrolisan. Rekao bih da zvuči kao Rammstein 3D – ima dubinu koju nismo imali pre.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime