“Hudini” i “Zovu je budućnost” za kraj EP trilogije… Daniel Mihajlović predstavio digitalno izdanje “EP03”

0
142
Daniel Mihajlovic/Photo: Tamara Bošković Dereta
Oglasi

Daniel Mihajlović predstavio je digitalno izdanje “EP03” sa dve pesme, “Hudini” i “Zovu je budućnost”, objavljeno za diskografsku kuću Multimedia Music.

Daniel Mihajlović, poznatiji ljudima koje zanima rokenrol muzika ovih prostora prvenstveno kao tekstopisac, glavni autor i frontmen rokenrol grupe Polyester Shock, koja je od 1999. godine, pa sve do 2014. harala klupskim i festivalskim pozornicama širom regiona, ostavivši iza sebe 3 albuma i dva EP-a, a zatim, na istoj poziciji, kao frontmen grupe Elektromattik, koja je potrajala nešto kraće, sa objavljenim jednim albumom, “Otrovan” (CD Baby, 2019.), nastavlja da svoj rad predstavlja javnosti kao solo-izvođač, objavivši dva zapažena EP-a – “EP01//4X1 VREMEPLOV” (2020.) i “DEČAK OD 700 GODINA” (2021.), oba objavljena kao digitalna izdanja za respektabilnu diskografsku kuću Multimedia Music.

Žestina nije nestala, samo je promenila formu… Proverite gde vas vodi “Vremeplov” Daniela Mihajlovića

“Dečak od 700 godina”… Daniel Mihajlović predstavio novi EP

Sam kraj 2023. nam donosi novi Danielov EP, u vidu digitalnog izdanja nazvanog jednostavno “EP03”, sa dve pesme – “Hudini” i “Zovu je budućnost”.

Lista saradnika je slična kao i na prethodnim izdanjima, Marko Vidojević iz Rok Bulevara je ponovo svojom gitarom i vokalima bojio zvučnu sliku, ali i obogaćena je i Nedeljkom Stojkovićem (Mono Putnik) i Nemanjom Ilićem (Ex-Polyester Shock, Ex-Elektromattik).

Poseban kuriozitet, i kako Daniel ističe, njemu gotovo neverovatna stvar i čast je gostovanje Ivana Đordevića Iveka iz grupe Kazna za Uši na Wah-Wah gitari u pesmi “Zovu je budućnost”.

Daniel Mihajlovic/Photo: Tamara Bošković Dereta

Šta o novom izdanju, poslednjem delu trilogije, kaže Daniel:

– Ovo je poslednji deo trilogije koju sam započeo 2020. godine objavljivanjem prvog EP-a. Na prvom je bilo četiri, drugom pet, i na ovom zaključnom dve pesme, što posmatrano kao celina može da čini ceo album od jedanaest pesama. Dakle, sve pesme sa ovih izdanja poređane smislenim redosledom mogu da se slušaju kao ceo album, ali i kao tri zasebne celine, kako ko želi. Sam sam snimao, miksao i producirao sva tri izdanja, pesme grizu jedna drugu za repove. Zato ih nazivam trilogijom.

Danas je vreme playlista, i svako može da poređa pesme sa sva tri EP-a u formu albuma, sa redosledom pesama koji smatra najsmislenijim.
Ovaj, “EP03”, ima A i B stranu. Poput starih singl-ploča. Pesma “Hudini”, koja se nalazi na A strani, lična je poruka upućena jednoj osobi koja se, kao što kažem u pesmi, veštim replikama uvek izvuče da prizna očigledno. Ovde joj se, zadnjim tonom pesme, ta mogućnost uskraćuje. Nema replike, kraj ploče, šah-mat, Honey.

B stranu je zauzela pesma “Zovu je budućnost”. Jedna tekstualno vrlo tamno obojena pesma, mislim da je nemoguće razmišljati o buducnosti promatrajući kuda i kako plove stvari na svim poljima, a biti vedar i optimističan, izuzev ako ne glumiš u nekakvoj reklami za čokoladu, sve dok dinamički vrlo “utopljeni” refren ne razotkrije zašto i kome “slažem” poput knjige na knjigu sve te apokaliptične slike. Najpogrešniji verbalni peting ikada. Uz vrlo verovatan neuspeh u predloženom.
Ono što mi je jako bitno i drago da istaknem je činjenica da je na “Zovu je budućnost” Wah Wah gitaru odsvirao čovek na čijoj sam muzici rastao, Ivek (Ivan Đordević) iz legendarne Kazne za Uši.
Beskrajno sam zahvalan Marku, Nemanji i Nedeljku- njihov doprinos ovom izdanju je nemerljiv.
Ovo su rokenrol pesme. Ako neko želi da zagrebe dublje u njih – odlično, hvala. Ako ne – nema veze. Mogu da posluže i samo kao zabava. Svakako su tu. Izvolite.

“EP03” Daniela Mihajlovića dostupan je na svim relevantnim muzičkim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime