Horizonti … Izložba slika Marije Šavije u KvArt BW

0
412
Marija Šavija, fotografija rada/ Photo: Promo (Galerija Štab)
Oglasi

Izložba slika “Horizonti“umetnice Marije Šavije biće otvorena u sredu, 25. januara sa početkom u 19:00 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija (Bulevar Vudroa Vilsona 12).

Posetioci izložbe imaće priliku da vide umetničke radove beogradske umetnice Marije Šavije nastale u poslednjih godinu dana.

Apstraktni, blago asocijativni motivi njenih radova, nežnog i toplog kolorita, predstavljaju svedočanstvo umetničke slobode i samog bića.

Izložene slike slave autonomiju slikarskog postupka, stečenu tokom 20. veka, dok istovremeno komuniciraju sa posmatračem na emocionalnoj, duhovnoj dužini.

Marija Šavija
Marija Šavija/ Photo: Promo (Galerija Štab)

Marija Šavija rođena je 1975. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na slikarskom odseku 2003, i magistritrala na interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2006.

Član je Umetničkog saveta ULUS-a. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu savremene umetnosti u Beogradu. Pored umetničkog staža ima i dvadeset godina iskustva u pedagoškom radu, a takođe je imala različite angažmane kao scenograf na filmu i pozorištu.

Izložba će biti otvorena do 5. februara 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11:00 do 19:00 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime