Holivud 1969… Trebalo je biti tamo

0
303
Oglasi
Kventin Tarantino/Photo Credit Art Streib, by Laguna
Kventin Tarantino/Photo Credit Art Streib, by Laguna

“Bilo jednom u Holivudu”“ Kventina Tarantina, beststeler New York Timesa koji je odmah po objavljivanju zauzeo 1. mesto na listi najtraženijih naslova, spektakularan je, prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman.

Nastao nakon jednako uspešnog filma istog naziva, roman detaljnije obrađuje pozadinu svojih junaka, diskutuje o holivudskim klasicima i njihovom značaju.

Bilo jednom u Holivudu, cover
Bilo jednom u Holivudu, cover

Rik Dalton – Nekada je imao sopstvenu TV seriju, ali sada je izraubovani negativac nedelje koji tugu utapa u koktelima s viskijem. Hoće li mu telefonski poziv iz Rima promeniti sudbinu nabolje, ili je možda zapečatiti?

Klif But – Rikov dubler i kaskader, najozloglašeniji čovek na snimanju svakog filma jer je možda jedini koji se izvukao nekažnjen iako je počinio ubistvo…

TARANTINO KONAČNO OBJASNIO SVOJU OPSESIJU SA ŠERON TEJT: HTEO SAM DA JE LJUDI NE PAMTE SAMO PO NJENOM SUROVOM UBISTVU

Šeron Tejt – Napustila je Teksas kako bi ostvarila san da postane filmska zvezda i uspela je u tome. Šeron svoje bezbrižne dane provodi sada na Sijelo drajvu, visoko u Holivudskim brdima.

Čarls Menson – Bivši osuđenik je ubedio gomilu nafiksanih hipika da im je duhovni vođa, ali on bi to rado trampio za status rokenrol zvezde.

PO TARANTINOVOM UKUSU… OBJAVLJEN SOUNDTRACK FILMA “ONCE UPON A TIME IN… HOLLYWOOD”

“Bilo jednom u Holivudu”, u sjajnom prevodu Gorana Skrobonje, možete naći od utorka 17. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime