Hoće li večeras Rammstein održati koncert u Berlinu? Pune ruke posla za advokate čuvenog benda…

0
353
Rammstein/Photo: Zeit press promo
Oglasi

Til Lindeman pokrenuo je pravni postupak protiv inicijatora peticije “Ne damo Rammsteinu binu”.

Mreža Campact, naime, traži da se otkažu koncerti čuvenog benda koji bi trebalo da se održe u Berlinu 15, 16. i 18. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Razlog za to su optužbe nekih devojaka da ih je pevač Til Lindeman prilikom ranijih koncerata seksualno napastvovao.

Napad na sedište grupe Rammstein u Berlinu, razbijeni prozori, ostavljena poruka…

Dokle god se stvar ne izvede na čistac, koncerti Ramsteina neće biti sigurno mesto za devojke i žene, piše u peticiji za koju je do sada sakupljeno biše od 71.000 potpisa.

Advokatska kancelarija Šerc-Bergman koja radi za Lindemana, poslala je Campactu zahjev da prestane da koristi određene formulacije u peticiji. Advokati navode da peticija sadrži neistinite tvrdnje i klevetanje, te da za njene potpisnike Lindeman već važi kao počinilac i da su ga oni unaprijed osudili.

100.000 ljudi potpisalo peticiju protiv koncerta Rammsteina u Berlinu, devojci koja je optužila Linedemana prete smrću…

U peticiji piše: “Pevač Rammsteina Til Lindeman je optužen da je prilikom koncerata redom i sistematski seksualno zlostavljao mlade žene. Bend i dalje dobija ovacije (…) Zloupotreba moći i patrijarhalne strukture u medijima i kulturnoj branši nisu usamljen slučaj. Verujemo žrtvama seksualizovanog nasilja – uvijek i svuda!“. Peticija se završava rečima: “Koncerti Rammsteina moraju da se otkažu! Nema ovacija za počinioce!“.

Mreža Vampact se neće povinovati zahtevima advokatske kancelarije.

“Stojimo iza inicijatora peticije i podržavamo njihove zahteve”, piše Feliks Kolb, rukovodilac te mreže: “Smatramo našom obavezom da podržimo odvažne ljude koji su javno govorili o incidentima na koncertima Rammsteina i koji traže da grupa snosi posledice. U to spada i da nećemo dozvoliti da nam se zabrani upotreba jasnih reči”.

Nema zakonskog osnova za otkazivanje turneje Rammsteina, fanovi hrle na koncerte uprkos optužbi protiv Lindemana

Više žena je optužilo Tila Lindemana za nasilničko seksualno ponašanje i objavilo svoje priče na društvenim mrežama. Talas optužbi se pokrenuo nakon što je Irkinja Šelbi Lin objavila svoju priču prema kojoj je Lindeman na žurci posle jednog koncerta nju drogirao i posje toga seksualno uznemiravao.

Nemački reporteri su posle toga pisali o tome kako bend među grupi-devojkama sistematski bira one koje će imati seks sa Lindemanom. Pevač je odlučno odbacio te optužbe i najavio pravni postupak protiv svih optužbi s kojima je suočen.

HL/Izvor: vijesti.me

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime