HL Premijera: Knjaževačka grupa Bair objavila video singl “Grad”

0
444
Bair
Bair/ Photo: Promo (Fidbox)
Oglasi

U subotu, 4. marta, tačno u podne i tačno na godišnjicu objavljivanja vinil singl ploče – “Aleksandra (Pesma bez rime) / Ona sanja” (Fidbox 2022), grupa Bair iz Knjaževca objavila je video singl “Grad”.

Posle uspeha numera sa singlice, grupa Bair se prvi put predstavlja javnosti spotom, koji je delo Kontrast Filma iz Knjaževca.

Kao i na prethodne dve numere, tekst i muziku za pesmu “Grad” napisao je gitarista benda, Ivan Jelenković, a za aranžman su bili zaduženi Ivan Jelenković i Marko Aranđelović – Bratanče, koji se ponovo našao u ulozi producenta, snimatelja a odradio je i celokupni mix i mastering.

Za razliku od pesama sa singl ploče, ovde je bubanj odsvirao Aleksandar Stanković, novi član benda, dok su ostali članovi ostali nepromenjeni: Miloš Milivojević (vokal), Saša Zvezdić (bas gitara) i Ivan Jelenković (gitara). Solo na bas gitari odsvirao je producent, Marko Aranđelović – Bratanče.

Objavljena prva singl gramofonska ploča u Srbiji posle 10 godina…

Podsetimo, pesma sa “A” strane singla “Aleksandra (Pesma bez rime)” u kojoj je gost Alen Jovanović, jedan od osnivača i gitarista grupe Goblini, našla se i na kompilaciji “10 godina – The Best of Fidbox”, zajedno sa pesmama legendarnih regionalnih grupa i muzičara – Riblja Čorba, Yu Grupa, Bajaga i Instruktori, Van Gogh, Nikola Čuturilo, Tunel, Fit…

Pesma sa “B” strane “Ona sanja” našla se među pet nominovanih numera za Rok pesmu godine iz celog regiona, na manifestaciji MAC/Music Award Ceremony.

Svojom trećom pesmom “Grad”, grupa Bair se nada da će ponoviti uspehe prethodne dve i polako najaviti svoj debitantski album koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime