HL INTERVJU – SANJA (ZAA): Kad je ljubav, muzika, pozitiva… uvek smo ZAA!

0
342
Oglasi
ZAA/Photo: zaa.rs
ZAA/Photo: zaa.rs

Ko ne zna za ZAA? Da, mnogi znaju.

Ali šta se, ustvari, zna o ZAA? Da su opasno dobar bend, sa još opasnije dobrom pevačicom. Ok. I još… :
Gotovo ništa
Malo
Nedovoljno
Ponešto
Zaokruži tačne odgovore. Dakle, sve.

Uoči koncerta u beogradskom Mikser Hausu popričali smo malo sa Sanjom Vučić (tom opasnom pevačicom iz četvrte rečenice) i rešili da nešto promenimo u ovoj anketi. Makar da prvi odgovor iz ankete postane netačan.

Počela si kao etno pevačica, kako bi sada sebe nazvala?
– Ja sam ustvari počela kao solo pevačica, etno pevanje je bilo samo jedan mali deo mog pevačkog angažovanja, a želela sam da postanem velika operska diva, ti planovi su mi se izjalovili, ali planovi su mi da budem diva u svakom slučaju.

[infobox title=’Biografija (službena)’]

ZAA/Photo: zaa.rs
ZAA/Photo: zaa.rs

Bend ZAA je osnovan u februaru 2008. godine u Kruševcu. Iza sebe imaju gotovo 250 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Godine 2016. zahvaljujući nastupu ZAA u emisiji Tri boje zvuka, Sanju Vučić odabrao je tim RTS da predstavlja Srbiju na Evrosongu, gde se plasirala u finale, osvojivši  18. mesto i brojne simpatije publike širom Evrope.
ZAA  je prepoznatljiv po originalnim i energičnim nastupima, koje odlikuju upečatljivi plesni ritmovi u kombinaciji sa znalačkim improvizacijama. Njihov autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, što čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima.
Do sada su objavili tri studijska albuma: ZAA (2010) Good Things (2011) What About (2014) Dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) i EP Foot by Foot (2012) Poslednji studijski album What About objavila je izdavačka kuća Lampshade media[/infobox]

Šta, na kraju, zapravo znači ZAA?
– ZAA sa sobom nosi jednu pozitivnu poruku, uglavnom sa svih strana, svakoga dana čujemo ljude koji govore za šta nisu, ali mi volimo da propagiramo stvari kao što su ljubav, pravda, pozitivna energija i razne stvari za koje smo ZAA.

Da li je ZAA mogao više?
– ZAA će tek, relativno smo mlad bend i fali nam vrlo malo da se otisnemo malo dalje.

Da li ZAA može više?
– Vrlo smo orni da za sebe popločamo bidućnost sa velikim uspehom, biću optimistična i reći, DA!

Sada Mikser, a kada Arena?
– Videćemo nešto oko Nove Godine! Haha 😀

[accordion title=’ZAA su…’]

ZAA/Photo: zaa.rs
ZAA/Photo: zaa.rs

Sanja Vučić – vokal Ivan Đokić – gitara Tomislav Ilić – bas gitara Zlatko Petković – bubanj Zoran Vasić – klavijature Nikola Stanojević – trombon Borivoje Đorđević – saksofon[/accordion]

Po čemu će ovaj koncert u Mikseru biti drugačiji od drugih?
– Prvenstveno po novom materijalu koji smo pripremili za našu publiku, a samim tim, nov materijal donosi i neku novu energiju, koju ja uživam da podelim sa ljudima ispred sebe, ali frenetična energija i uzavrela atmosfera neće biti ništa drugačije.

Imaš li neki specifičan ritual pred koncert?
– Ama baš nikakav, doduše, raspevavam se, ali to mu dođe obaveza više nego ritual.

Gde ja ZAA kao kod kuće? Gde vas publika najviše voli…
– Dosad gde god da smo se našli pretežno smo mogli da osetimo dobrodošlicu, i kako vreme protiče kroz koncert sve više se osećamo kao domaći.

A gde se Sanja oseća kod kuće?
– Tamo gde je majčina ljubav, domaća kuhinja i moja maca Ćopa.

ZAA/Photo: zaa.rs
ZAA/Photo: zaa.rs

Kakvi su ti planovi s arapskim jezikom?
– Planovi su da ga upoznam što bolje, govorim tečno i možda nekada odem da živim u Maroku par meseci. I da se njim bavim, ako baš muzikom ne mogu.

Na koju foru miriš obaveze na faksu i u bendu?
– Pravim kompromise, nekada ispašta bend, nekada faks, ali je nemoguće postići sve, jer se uvek desi da imam neke obaveze i angažovanja pored gorepomenutih.

Od kad si u Beogradu, da li su ti veća podrška tvoji Kruševljani ili Beograđani?
– Ja sam lokalpatriota, i jako sam vezana za svoj grad, ali mi je Beograd isto pružio dosta lepih stvari. Ali su Kruševljni bili srčana podrška tokom takmičenja, i biću im večno zahvalna.

Da li i dalje stojiš iza toga da je najvažnije boriti se za ono što voliš?
– Naravno, davati sebe za nešto što voliš je jako bitna stvar, ako u procesu ne ugrožavaš bilo koga! 😀

Šta ti daje snagu, a nije bujna kosa?
– Energija ljudi oko mene u bilo kojoj situaciji. Jako mi je bitno sa kakvim osobama se družim i kako utiču na mene, i za sada nisam puno grešila u proceni.

Na koji način čuvaš dobar glas? (u svakom smislu)
– U doslovnom smislu, čuvam ga zdravim životom, odricanjem stvari koje svakako majka ne bi dozvolila i konstantnim trudom, a i u simboličnom bih isto to navela.

Šta ćeš biti kad porasteš?
– Jaka, uspešna, srećna dama koja radi ono što voli i ne zavisi ni od koga.

Dogovorili smo se da nema pitanja o Pesmi Evrovizije. Evo, nema.

I… da li ste za koncert? Mi smo ZAA!

A. S. Ignjatović

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime