Himna raskida… Brajs Desner i Mat Berindžer iz The National predstavili novi singl “Eucalyptus”

0
203
The National/Photo Josh Goleman
Oglasi

The National su objavili treću pesmu sa predstojećeg albuma “First Two Pages of Frankenstein”. Singl “Eucalyptus” je napet i prodoran, spojen u šarmantnom naletu spontanosti koji prati koncert u istorijskom pozorištu Capitol, severno od Njujorka, u Port Česteru.

“New Order T-Shirt”… The National predstavili drugi singl sa predstojećeg albuma

Kompozitor i gitarista benda Brajs Desner pesmu je poslao frontmenu Metu Berindžeru toliko davno da je već i zaboravio na nju, ali Berindžer je smislio tekst i rekao da je odsviraju, svega nekoliko sati pre koncerta u Capitol Theatre.

– Dva puta smo je uvežbavali, a da nikada nismo uradili demo, i odsvirali publici te večeri, a ono što čujete na albumu delimično je snimljeno tekom tog izvođenja – kaže Met. – Ima taj sirov, neposredan osećaj i imalo je smisla ostaviti grube ivice umesto da pokušavamo da ih usavršavamo.

The National – First Two Pages of Frankenstein, cover

Poput mnogih pesama na “First Two Pages of Frankenstein”, Berningerov “Eucalyptus” ‘crpi lirsku inspiraciju iz lavirintske teme polomljenih veza.

– Na celom albumu ima puno gledanja u ponor i pitanja da li je veza otišla svojim tokom – priča Mat. – “Eucalyptus” ‘govori o paru koji deli imovinu posle raskida – kao, ‘Šta ćemo da uradimo s izvorskom vodom koju dobijamo, šta će se dogoditi sa svim tim biljkama?’ Radi se o svim onim malim stvarima o kojima na kraju moraš da razmišljaš kad se s nekim toliko spojiš.

The National postavili kompletnu diskografiju na Bandcamp

Propulzivna himna raskida koja se gradi i penje visoko, i snažno kao bilo koja pesma u njihovoj diskografiji, oredstavlja zadivljujuću liričnost Meta Berindžera sa kojom su fanovi godinama duboko povezani, što ju je već učinilo koncertnim favoritom. Pesmu prati službeni video spot koji potpisuje režiser Kris Sgroj, a u Long Pondu su ga snimili Sgroj i Metov brat, režiser Tom Berindžer.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime