Hakeri upali u sistem čuvene advokatske firmu i ukrali poverljive podatke o Brusu Springstinu, Madoni, Lejdi Gagi…

0
264
Oglasi
Brus Springstin, hakovanje/Photo: Pixabay/Facebook
Brus Springstin, hakovanje/Photo: Pixabay/Facebook

Pravna kompanija za medije i zabavu Grubman Shire Meiselas & Sacks bila je jedna od subjekata krađe u kojoj su kompromitovane informacije nekoliko desetina poznatih slavnih osoba koje zastupaju, javlja Variety.

Navodno je ukradeno 756 GB vrednih informacija od strane hakerske grupe koja se naziva “REvil”, poznatija još kao i “Sodinokibi”, a među ukradene podatke spadaju ugovori, pisani dogovori sa sponzorima, telefonski brojevi, email adrese i privatna pisma. Poznata su i imena slavnih čiji su podaci kompromitovani, a to su Madona, Brus Springstin, Lejdi Gaga, Niki Minaž, Maraja Keri i Meri Džej Blajdž.

TATA THE BOSS, A SIN – VATROGASAC… SPRINGSTIN PONOSAN ZBOG ZANIMANJA KOJE JE ODABRAO NJEGOV NASLEDNIK

Hakeri su ukrali podatke putem softverskog programa Emsisoft, a dokaze krađe objavili na forumu Dark weba, uključujući i odlomke ugovora Madonine turneje “Madame X” sa Live Nationom. Neki od ostalih klijenata kompanije Grubman Shire Meiselas & Sacks su ili su bili Dejvid Bouvi, Fiona Epl, Lizzo i Lil Nas X. Ranije je hakerska grupa “REvil” ciljala na organizacije kao što su Travelex i Brooks International.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime