Grupa Love ostavila je dubok trag u rokenrolu, ali u istoriju su ušli – zbog jednog drugog benda

0
479
Oglasi
Love/Photo: wikipedia.org
Love/Photo: wikipedia.org

Love je američki rok bend osnovan u Los Anđelesu 1965. Predvođen Arturom Lijem, Love je bio jedan od prvih rasno raznolikih američkih rok bendova. Njihov stil, ponekad okarakterisan kao garažni rok, folk rok i psihodelični rok, uključivao je bluz, džez, flamenko i orkestarski pop.

Iako su postigli samo skroman uspeh na muzičkim listama, dostigavši vrhunac 1966. sa svojim hitom iz Top 40 “7 and 7 Is”, kritičari su ih obožavali jer je njihov treći album, “Forever Changes” iz 1967. postao generalno smatran jednim od najboljih albuma 1960-ih a nalazi se čak u Nacionalnom registru Kongresne biblioteke od 2011. godine.

Danas, njihova reputacija premašuje ograničeni uspeh koji su doživeli tokom karijere. Album “Forever Changes” se često pojavljuje na listama najboljih rok albuma svih vremena a, na primer, Rolling Stones su bili njihovi veliki fanovi. Brojni bendovi iz 1990-ih koji su bili pod uticajem psihodeličnog roka navode Love kao glavnu inspiraciju, kao što su Primal Scream, The Stone Roses, i The Jesus and Mari Chain. Robert Plant takođe navodi “Forever Changes” kao jedan od svojih omiljenih albuma.

Ipak, sve to gotovo da pada u vodu pred jednom činjenicom.

Tog 28. maja 1966. grupa Love nastupila je u Whisky A Go Go u Holivudu. Njihova predgrupa, u svom prvom ozbiljnijem angažmanu, bili su – The Doors. Kraj priče. The End.

THE DOORS SU SVOJ POSLEDNJI ALBUM 1971. SNIMILI ZA SAMO 10 DANA… PRODUCENT JE MISLIO DA JE “MNOGO LOŠ”, A ON JE POSTAO – LEGENDARAN

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime