Grupa Artan Lili “crvenim koncertom” u Amerikani obeležila 10 godina karijere

0
591
Artan Lili koncert DOB/Photo: Alex
Oglasi

Alternativni elektro rok bend Artan Lili sinoć je obeležio jubilej – 10 godina karijere koncertom u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a ulaznice za ovaj nastup odavno su bile rasprodate.

Publika je uživala u hitovima sa do sada dva studijska albuma “Artan Lili” (2015) i “New Deal” (2018), uz nove singlove.

Artan Lili koncert DOB/Photo: Alex

Muzički događaj bio je na visokom audio-vizuelnom nivou, pre svega u crvenim tonovima, zahvaljujući saradnji benda sa multimedijalnim umetnikom scenskog naziva VJ Izvanredni Bob.

Prikaz serije njihovih fotografija kao zanimljiva slajd šou izložba uz neke video zapise za presek proteklih 10 godina karijere, predstavljao je uvod u koncert.

Elektro pop noise rok četvorku čine Bojan Slačala – bas gitara i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubnjevi i Ivan Skopulovič – gitara.

Prvi singl “Džoni” objavljen u novembru 2012. godine učinio je da domaća javnost veoma obrati pažnju na bend neobičnog i mističnog naziva Artan Lili o kome je odmah počelo dosta da se priča, tako da su postali i prava senzacija i atrakcija ne samo u zemlji, već i čitavom regionu.

Bojan Slačala kao tekstopisac, kompozitor, aranžer, najviše pažnje i posvećuje stihovima, što je dokazao i sa osvajanjem nagrade “Milan Mladenović” istoimene Zadužbine 2019. godine, kada su postali prvi laureati ovog muzičkog priznanja.

Vrhunac sinoćneg koncerta bilo je pojavljivanje Zorana Kostića Caneta, frontmena Partibrejkersa, s kojim su izveli veliki hit duet singl “Rokenrol posle rokenrola” i to u izuzetnoj, produženoj verziji, na opšte oduševljenje svih iskrenih ljubitelja benda.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime