Gosn Ripli, zapišite ovo… Kijanu Rivs za svaku od samo 380 reči u filmu “John Wick” plaćen 39.473 dolara

0
337
John Wick Chapter 4/Photo: screenshot
Oglasi

Novi film “Džon Vik 4” stigao je u bioskope, a pored toga što su prvi utisci fanova i kritičara sjajni, primećena je jedna činjenica koja se tiče broja reči koju Kijanu Rivs izgovori tokom ovog filma.

Naime, iako film traje skoro tri sata, odnosno 169 minuta, Kijanu Rivs za sve to vreme izgovori samo 380 reči, a to je zapravo bila njegova odluka.

John Wick – kraj ili peto poglavlje? (Spoiler Alert)

Reditelj filma Čed Stahelski je rekao da je Rivs odlučio da izbaci oko pola dijaloga napisanog za njegov lik u prvobitnoj verziji scenarija, piše Index.hr.

Stahelski je istakao scenu u kojoj Džon Vik raspravlja o dvoboju sa Markizom de Gramontom, u kojoj je Rivs prepolovio dijalog da bi se sve svelo na reči kao što su “pištolji” i “bez milosti”.

Kijanu Rivs u kampanji za “John Wick 4”: Definitivno najteži film koji sam ikad snimio…

– Umesto rečitih monologa glumac je želeo da prenese značenje govorom tela i mikroekspresijom lica. On je misteriozan, a misterija dopušta publici da popuni praznine – rekao je Stahelski.

– Šokantno je kad vidite koliko je posvećen ćutanju kada radite sa njim – dodao je Majkl Finč, jedan od scenarista filma.

Kijanu Rivs morao je da nauči potpuno novu veštinu za uvodnu scenu filma “John Wick 4”

Zanimljivo, u prvom nastavku filma, koji je bio puno kraći u trajanju od 101 minuta, Rivs je izgovorio ukupno 484 reči, dok je u četvrtom nastavku odlučio da priča još manje.

Inače, njegov najduži niz neprekinutog govora u filmu je rečenica: “Ti i ja smo davno ostavili dobar život iza sebe, prijatelju”, a samo za tu rečenicu navodno je dobio – 552.622 dolara.

Ponovo pokazao kakva je faca… Kijanu Rivs celoj kaskaderskoj ekipi filma “John Wick 4” podelio “rolekse”

Iako je izgovorio malo reči, Rivs je navodno zaradio 15 miliona dolara za snimanje novog Džona Vika, što znači da je za svaku izgovorenu reč bio plaćen 39.473 dolara.

Ne znamo da li je ovo za Riplijev verovali ili ne, ali ovim je čak nadmašio prosek Toma Kruza, mada se, doduše, kod njega se to odnosi na sve filmove koje snima.

HL/Izvor: Index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime