Gorillaz junaci strip almanaha koji stiže u oktobru ove godine

0
223
Oglasi
Sonar 2018/Photo: Promo (Lampshade Media)
Sonar 2018/Photo: Promo (Lampshade Media)

Dve decenije posle pokretanja projekta Gorillaz od strane Dejmona Albarna i Džejmija Hjulita, vizuelna istorija animiranog benda biće objavljena u obimnom strip almanahu, čije je objavljivanje najavljeno za oktobar ove godine.

Zbirka “Gorillaz“, koju će da objavi “Z2 Comics”, sadržaće  120 kolor stranica sa Hjulitovim umetničkim radovima za bend.

Knjiga u tvrdom povezu takođe će se pohvaliti ekskluzivnim novim stripovima sa glavnim junacima koje čini postava grupe (2D, Noodle, Murdoc Niccals i Russel Hobbs) a biće tu i zagonetke, igre i niz specijalnih gostovanja saradnika sastava.

– Umetnička dela, muzika i mitovi nadopunjuju ono što je suđeno da bude jedno od naših najzanimljivijih izdanja, a kada fanovi vide upravo ono što smo planirali, znam da će se svi složiti da je vredelo čekati. Almanah je godišnja knjiga i prava riznica korisnih informacija. Nekada su prodavali almanahe na školskim sajmovima knjiga, ali poprilično sam siguran da je Internet ubio koncept prikupljanja podataka u jednom izdanju. Almanah “Gorillaz” spaja toliko različitih aspekata benda u jednu fizičku knjigu da možete čitati, zabaviti se, duboko zaroniti i slušati odličnu muziku dok to radite – rekao je Frankel iz “Z2 Comicsa”.

Hjulit je prethodno sredinom devedesetih objavio almanah kolekciju svog kultnog stripa “Tank Girl“. Posle dvije decenije rada na Gorillazu, on je u izjavi za magazin Rolling Stone objasnio kako su se njegovi likovi promenili od prvog albuma benda iz 2001. do 2020. godine.

– Dosadu dvadeset godina crtanja istih likova možeš da izbegneš samo promenama. Mislim da sam pokušao da ubacim više realizma u njihovu pojavu, negde oko četvrtog albuma, ali sada se vraćam na izvorni stil, koji me podseća na crtane filmove tandema Hannah/ Barbera iz 1970. na kojim sam odrastao. Na kraju bih voleo da stvorim stil animacije dobar kao stil  Čaka Džonsa tokom kasnih 70-ih. Takođe, sada sebi mogu da priuštim da kupujem bolje olovke.

Poslednjih meseci bend Gorillaz se aktivirao za projekat “Song Machine“,  objavljivanjem singlova “Momentary Bliss” i “Desole,” kao i saradnjom sa Piterom Hukom na numeri “Aries”  i pesmom “How Far“ rađenom sa Albarnovim dugogodišnjim saradnikom, pokojnim  bubnjarem Tonijem Alenom.

Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime