GODUM nagrade 26. oktobra, među dobitnicima Konstrakta, Partibrejkersi, EYOT…

0
742
Oglasi
Arsenal fest 2. jul 2022 – Konstrakta/Photo: AleX

Prestižne godišnje nagrade Udruženja muzičara džez, rok i pop muzike dodeljuju se ove godine peti put, a među dobitnicima su konstrakta, Partibrejkersi, EYOT…

– Godišnje nagrade za rok, pop, džez, nove nade i životno delo biće dodeljene 26. oktobra, a njih u ovom slučaju dodeljuju kolege – oni koji su svojim integritetom i delom zaslužili takvo poverenje – rekla je tokom gostovanja RTS Marijana Rajić, iz Organizacije GODUM.

KONSTRAKTA: NISAM MUZIČKI OBRAZOVANA, IMAM 43, NISAM NEKA PEVAČICA… PITANJE JE SAMO KOLIKO DUGO ĆE SVE OVO DA ME ZABAVLJA

Dobitnica nagrade za pop muziku je pevačica Ana Đurić Konstrakta, koja je ovih dana ponovo u centru pažnje zbog mogućih nominacija za Grammy nagrade.

– To je u stvari predlog za nominaciju, a u novembru će biti objavljeno ko je zapravo nominovan. Videćemo šta će sa tim biti, ali lepa je sama činjenica da nas je neko uzeo u razmatranje i to u dve kategorije – najbolji novi izvođač i najbolji nastup za pesmu “In corpore sano” – navela je Konstrakta.

Osim Konstrakte, koja je nagrađena u kategoriji pop muzike, dobitnici ovogodišnje nagrade za rok muziku su Partibejkersi, dok je za džez muziku priznanje otišlo u ruke niškog benda Eyot.

Bisera Veletanlić dobila je nagradu za životno delo, dok će u kategoriji novih nada priznanje otići etno-džez bendu EJO.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime