Goblini prvi put u karijeri svirali u Domu omladine i bilo je kao… u magnovenju

0
951
Goblini Dom omladine Beograda mart 2023 /Photo: wood.rs
Oglasi

U prepunoj (i deset dana pre koncerta rasprodatoj)  sali Amerikana Doma Omladine sinoć je održan koncert grupe Goblini.

Navikli smo već na činjenicu da su Goblini uvek “na visini zadatka” i da je svaki njihov susret sa publikom izuzetan, ali ipak ne možemo da se otmemo utisku da je sinoćni koncert bio ipak “nešto više”.

Golub (Goblini): Ne plašim se da smo spotom “Ti si taj” iznervirali nekog, više me brine da ga ne upotrebe za manipulaciju

Mnogo je toga doprinelo “posebnosti” ovog koncerta – Goblini su prvi put u karijeri dugoj više od trideset godina nastupili u Domu omladine, koncert je bio rasprodat deset dana pre održavanja (iako je zakazan “usred nedelje”) i, povrh svega, povod za ovaj iznenadni koncert je reizdavanje kultnog albuma “U magnovenju”, koji su Golub i ekipa sinoć odsvirali od prve do poslednje pesme.

Goblini Dom omladine Beograda mart 2023 /Photo: wood.rs

Od “Magnovenja” do “Kraja” uz još gomilu hitova iz celokupne karijere, na set listi su bile i  “Cipjonka” (sa kojom je koncert počeo), “Daleki put”, “Voz”, ali i “Deca iz komšiluka”, “Luna”, “Negde pred zoru”, “Ti si taj”….

Dva sata brze, energične, žestoke svirke u kojoj su, čulo se i videlo, uživali i bend i posetioci koji su svaku pesmu otpevali sa Golubom od početka do kraja.

Sinoćni koncert je prvi u okviru mini turneje – Goblini su večeras u Zagrebu, zatim slede Sremska Mitrovica i Kraljevo.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime