Glumci iz filma “Veštica iz Blera” traže još para od kompanije kojoj su prodali franšizu, radili bi i novu verziju…

0
112
Veštica iz Blera, screenshot
Oglasi

Glumci iz filma “Veštica iz Blera” traže dodatnu kompenzaciju za svoj rad na filmu, a ujedno zahtevaju da ih konsultuju na svim mogućim nastavcima i novim verzijama.

Film “Veštica iz Blera” izašao je 1999. godine i ostavio nemerljiv uticaj na horor žanr jer je bio nešto ispred svog vremena.

Glumci Rei Hans (prethodno poznata kao Heder Donahju), Džošua Lenard i Majkls Vilijams poslali su otvoreno pismo studiju Lionsgate, koji sada polaže pravo na franšizu “Veštica iz Blera”.

Samo za najhrabrije, jer – Ona se vratila u Bler…

Pismo se može videti na Lenardovoj Facebook stranici i u njemu se pominju retroaktivne tantijeme za troje glumaca, jer oni u vreme snimanja nisu imali sindikate poput današnjih ni pravnu zaštitu.

Oni takođe zahtevaju da učestvuju u novim projektima iz ove franšize, koja je u međuvremenu dobila još dva filma, nekoliko romana, stripova, serijal video igara, a sada je najavljen još jedan film.

“Naš film je do sada dvaput ributovan i oba puta bila su razočaranje. Kao insajderi koji su stvorili “Vešticu iz Blera”, mi smo vam najbolje, a do sada neiskorišćeno oružje”, stoji u pismu.

“Veštica iz Blera” snimljena je u pravom trenutku za ono što su autori hteli da postignu

Pojavila se nova lista najboljih horora svih vremena… Pobednik prošle sad nije ni u Top 10

Još jedan zahtev tiče se osnivanja godišnje stipendije od 60.000 dolara za nepoznate, odnosno mlade reditelje koji žele da snime svoj prvi dugometražni film.

Ta suma predstavlja budžet filma “Veštica iz Blera” iz 1999, koji je na svetskim blagajnama zaradio više od 248 miliona dolara.

Troje glumaca bili su nepoznati tokom snimanja filma u režiji Danijela Majrika i Eduarda Sančeza i oni su improvizovali većinu dijaloga.

Takođe su učestvovali u marketinškoj kampanji koja je predstavila njih kao nestale osobe, a na internetu je čak stajalo da su oni zaista nestali i da se pretpostavlja da su mrtvi.

To je od filma napravilo urbanu legendu, a mnogi ističu njegov uticaj na svoje stvaralaštvo i današnji horor žanr.

Sve troje glumaca svojevremeno su dobili po 300 hiljada dolara kako bi predali prava na originalni film.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime