Glasina koja nije bila samo glasina… Majkl Bolton je stvarno trebalo da postane pevač Black Sabbatha

0
740
Oglasi

Gitarista Toni Ajmoi potvrdio je dugogodišnju glasinu da je pop zvezda i stilista Majkl Bolton bio na ivici da postane član Black Sabbatha.

Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm
Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm

Bolton je karijeru započeo u heavy-rock žanru 70-ih, a njegov bend Blackjack svirao je sa Ozijem Ozbornom, pre nego što ga je promena stila dovela do slave  80-ih. Bolton je ranije demantovao priče da je trebalo da otme Ozbornu posao oko 1983. godine, rekavši za Echo-News.co.uk 2014. godine:

– Glasine o meni na audiciji za Black Sabbath su bile samo glasine. … ne znam kako je to uopšte počelo.

Međutim, Ajomi se sada prisetio vremena kada je Black Sabbath 1982. godine tražio zamenu za Ronija Džejmsa Dia.

– Zvao sam sam Dejvida Koverdejla i on je mi rekao: “Oh, upravo sam napravio ovaj bend, Whitesnake. Zašto me nisi ranije zvao?”. Rekao sam: “On ranije nije otišao; to se događa sada” – ispričao je Ajomi za Gibson TV

– Dakle, dugo smo tražili drugog pevača, a na audiciju su dolazili razni pevači – uključujući i Majkla Boltona, verovali ili ne. Bio je jedan od njih, što je bilo čudno. Nije dugo trajalo, a mi smo bili neodlučni.

Majkl Bolton, cover
Majkl Bolton, cover

Konačno, u bend je primljen Jan Gilan, koji je ostao dovoljno dugo tek da snimi album iz 1983. “Born Again” i odradi turneju vezanu za njega, pre nego što ga je zamenio kolega iz Deep Purple Glen Hjuz.

– Družili smo se dobro sa Gilanom. Imali smo sastanak, ali Jan ga se izgleda nije sećao. Previše se napio; nije mogao da se seti šta se dogodilo – dodao je Ajomi. – Bilo je sjajno, bilo je baš dobro. Bio je to izazov, da neko drugi peva, nekako vas uvede u drugu vibracijuu, a mi smo želeli da to bude zaista težak album. Ali radili smo u različita vremena, jer bi Jan imao tendenciju da ostane budan celu noć, a mi baš i ne. Znači, pio je svoj viski u kuhinji, mi bismo otišli u krevet i ustali ujutro – a on je još uvek bio tu!

https://www.youtube.com/watch?v=iqeBQvHbwA4

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime