Gde će to Repetitor? Pa, na evropsku turneju…

0
126
Oglasi
Photo: Facebook @repetitorbgd
Photo: Facebook @repetitorbgd

Eksplozivni beogradski pank rok bend Repetitor objavio je novi, treći po redu album “Gde ćeš”. Album na kojem se nalazi osam pesama objavljen je slovenačku izdavačku kuću “Moonlee Records” kao CD i LP, a dostupan je za slušanje i besplatan daunloud na Bandcamp profilu grupe – repetitor.bandcamp.com

Photo: Facebook @repetitorbgd
Photo: Facebook @repetitorbgd

– Ana-Marija, Milena i ja zajedno sviramo od kraja srednje škole, sada već deset godina. Ovo nam je jedini bend, viđamo se svaki dan u kombiju, na tonskoj, koncertu, probi ili snimanju spota ili albuma. Živimo život benda i to nas zbližava već godinama, tako da je “Gde ćeš” za mene pre svega vrhunac dosadašnje saradnje i ljubavi koju imamo u grupi. Odlučili smo da ga damo besplatno uz opciju plaćanja, kao i sve prethodne albume, jer i mi kad slušamo tuđu muziku prvo je skinemo besplatno, pa onda ako nam se svidi platimo da podržimo bend – kaže Boris Vlastelica iz Repetitora.

[accordion title=’Pre 346 koncerata’]

Photo: Facebook @repetitorbgd
Photo: Facebook @repetitorbgd

Grupa je nastala u zimu 2005. Godine a njeni članovi su: Ana-Marije Cupin (bas, glas), Milena Milutinović (bubnjevi) i Boris Vlastelica (gitara, glas). Repetitor od početka 2006. godine nastupa po Beogradu a kasnije i po ostalim većim gradovima u Srbiji i sa grupama Partibrejkers, Kanda, Kodža i Nebojša, Jarboli, Dža ili bu, Obojeni program.

Prvi studijski snimak grupe, singl “Ja”, koji je objavljen na kompilaciji ” Jutro će promeniti sve”, proveo je pet nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Repetitor je učestvovao sa tri pesme i na kompilaciji ” Zdravo, zdravo, zdravo” (Kultur Akt, 2008.), na kojoj je predstavljeno pet tada novih bendova iz Beograda.

Njihov debi album “Sve što vidim je prvi put” snimljen je 2008. godine u studiju producentske kuće Digimedia u Beogradu i početkom maja u Puli (studio Partyzan). Repetitor su 29. novembra 2012. izdali svoj drugi album “Dobrodošli na okean” za nezavisnu izdavačku kuću iz Slovenije Moonlee Records. “Dobrodošli na okean” je doneo devet transžanrovskih pesama, izgrađenih na energičnom međuodnosu instrumenata i vokala. Do sad su odsvirali 346 koncerta u 20 zemalja.[/accordion]

Repetitor uskoro kreće na evropsku turneju koja obuhvata sve veće gradove bivše Jugoslavije, kao i Holandiju, Češku, Slovačku i Austriju, uključujući festival “Le Guess Who?” u Holandiji, gdje će nastupiti u društvu “Savages”, “Swans”, “Dinosaur Jr.”, “Deerhof”, “Tortoise” i mnogih drugih.

Bend je novi album najavio prvim singlom “Suženi snovi”:

Izvor: blic.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime