Fundamentalno obratite pažnju… “Radovan III” posle 30 godina ponovo na repertoaru

0
346
Radovan III plakat
Oglasi

Predstava “Radovan III” Dušana Kovačevića u režiji Vita Taufera imaće somborsku premijeru 30. septembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, najavili su organizatori.

“Radovan III” u režiji Vita Taufera imao je nedavno premijeru na festivalu Grad teatar Budva, a somborska publika imaće priliku da pogleda predstavu i pretpremijerno 29. septembra, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Sombor.

Ne bojim se više ljudi, samo Boga, za svaki slučaj… Ovo pismo Zorana Radmilovića moćnicima objavljeno je tek posle njegove smrti

Ove godine je ujedno i 50 godina od kako je Dušan Kovačević napisao dramu.

– Za pedesetogodišnjicu mislim da je ovo pravi trenutak. Nemam apsolutno nikakav problem sa slikom koju ljudi u ovom regionu imaju o tom tekstu. Interesantno mi je kad sam pogledao ‘Radovan III predstava’ na Wikipediji piše da je to srpska predstava između određenih godina što mi je bilo interesantno i simptomatično jer je ovo pre svega tekst napisan 1973. godine. Tek onda je nastala predstava i to se malo zaboravlja. Zato sam odlučio, ne samo kao izazov, nego zato što smatram da je to fenomanalan tekst koji je savršeno napisan i da ćemo ga onako kako je napisan. Što se tiče sadržaja i forme mi igramo tekst kakav je Kovačević napisao pre 50 godina – rekao je uoči premijernog izvođenja u Crnoj Gori, u jednom od intevjua, reditelj Vito Taufer.

Dramaturgiju predstave potpisuje Vesna Radovanović, za scenografiju je zadužen Lazar Bodroža, kostimografiju Biljana Grgur.

“Bolje da umrem nego da mi se nešto desi”…  Stigla i četvrta knjiga drama Dušana Kovačevića

Originalnu muziku za predstavu komponovali su braća Robert Pešut Manjifiko i Aleksanda Pešut Shatz. Lektor je dr Dejan Sredojević.

U predstavi igraju Ninoslav Đorđević (Radovan III), Biljana Keskenović (Rumenka), Marija Maša Labudović (Georgina), Danica Grubački (Katica), Srđan Aleksić (Stanislav), Nemanja Bakić (Jelenče), Lazar Nikolić (Kelner), Pavle Popović (Vasilije) i Dejan Pletikosić, Vladimir Broćilović, Igor Pekanović, Dejan Vuković, Andrej Todorović (Vilotići).

Inspicijent je Zoran Vučković, a sufler Ninoslav Vranić, navode organizatori.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime