Frka u Holivudu… Skarlet Johanson tužila kompaniju Disney zbog prikazivanja filma “Black Widow” na streaming platformi

0
244
Oglasi
Skarlet Johanson/Photo: Promo
Skarlet Johanson/Photo: Promo

Glumica Skarlet Johanson odlučila se na potez koji bi mogao da ima značajan uticaj na razvoj poslovnih odnosa u Holivudu. Ona je podigla tužbu protiv kompanije The Walt Disney gde navodi kako je njen ugovor prekršen onog trenutka kada je odlučeno da film “Black Widow” počne da se prikazuje na streaming platformi Disney+. Skarlet Johanson tvrdi kako je kompanija žrtvovala uspeh filma u bioskopima kako bi ojačala svoju streaming platformu.

Bura oko Zlatnih globusa… Skarlet Johanson najglasnija: Njihovo seksističko ponašanje mora da prestane

U odgovoru na tužbu portparol kompanije Disney naveo je kako je tužba neutemeljena, tužna i uznemirujuća.

– Prikazivanje filma ‘Black Widow’ na Disney+ platformi značajno će joj povećati mogućnosti da ostvari dodatnu zaradu povrh 20 miliona dolara koje je do sada dobila – rekao je on.

Skarlet Johanson ratuje s hakerima… Njeno lice preplavilo sajtove za odrasle, a zaštita je – nemoguća?

“Black Widow”, u kome Skarlet Johanson glumi glavnu ulogu, jedan je od onih filmova koji se istovremeno prikazuje i u bioskopima i na streaming platformi a sve kao rezultat pandemije korona virusa zbog čega je broj gledalaca u bioskopima značajno smanjen. Film je počeo da se prikazuje u bioskopima u julu, dok se na platformi Disney+ porikazuje po ceni od 30 dolara.

“Zašto bi se Disney odrekao zarade od nekoliko stotina miliona dolara na bioskopskim blagajnama prikazujući film u bioskopima u vreme kada je zo tržište slabo, umesto da pričekaju nekoliko meseci da se tržište oporavi? Ta je odluka, barem delimično, donesena jer je Disney u tome video priliku da promoviše svoju pretplatničku uslugu koristeći film i gospođu Johanson kako bi privukli nove mesečne pretplatnike, zadržali postojeće, i etablirali Disney+ kao uslugu koju morate imati u vreme rasta konkurentnog tržišta”, navodi se u tužbi gde se spominje i da na se taj način kompanija Disney spašava od plaćanja bonusa slavnoj glumici koji bi ona, po ugovoru, trebalo da dobije u slučaju velike bioskopske zarade filma.

HL/Izvor: theguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime