Filmovi legendarnog Bastera Kitona od 16. januara na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF

0
377
Oglasi
Baster Kiton (General)/ Photo: Promo (MCF)
Baster Kiton (General)/ Photo: Promo (MCF)

Kolekcija restauriranih filmova Bastera Kitona, jednog od najpoznatijih komičara prošlog veka nedavno je prikazana u okviru poslednje nedelje 26. Festivala autorskog filma (FAF), dok će se od subote, 16. januara naći na adresi mojoff.net.

Online “karte” za pet predstojećih naslova: “Baster kao sportista“ (College), “Parobrod Bili Mlađi“ (Steamboat Bill JR.), “Tri epohe“ (Three Ages), “Glupan” (The Saphead) i “General“ (The General) mogu se “nabaviti” na platformi bioskopa.

Ukradeni nakit/ Photo: Promo (MCF)
Ukradeni nakit/ Photo: Promo (MCF)

Kratako crno-belo ostvarenje “Ukraden nakit” (The Stolen Jools) u kojem Baster Kiton glumi sa čuvenim “debelim” i “mršavim” – Olijom i Stanlijom, prikazivaće se besplatno za posetioce platforme.

Inače, “Ukradeni nakit” okupio je te 1931. istaknuta glumačka imena kao malo koji igrani film do tada.

Policijski detektivi iz Los Anđelesa istražuju krađu nakita glumice Norme Širer, koji je nestao na godišnjem balu. Tome predstoji intervjuisanje desetine holivudskih zvezda.

Inovator kako ispred kamere tako i iza nje, tokom dvadesetih i triesetih godina prošlog veka Baster Kiton napisao je, režirao i producirao mnoge svoje filmove.

Rođen 1895. Basteru je još kao detetu bilo namenjeno da postane deo pozorišne umetnosti, jer kao sin čiji su roditelj samostalno vodili pozorište sa vodvilj komadima, od malih nogu je bio okrenut komediji i igri.

Legenda kaže da mu je nadimak “Baster” dao porordični prijatelj, iluzionista svetskog glasa Hari Hudini, a njegovi filmovi svakao će ostati poznati po vratolomijama i akcionim scenama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime