Festival zvuka i slike – BELI ŠUM

0
186
Oglasi

Festival zvuka i slike BELI ŠUM biće održan od 21. do 25. decembra 2016. u prostoru Galerije Kolektiv.

Soba64 – Laboratorija za doživljaj zvuka FDU- poslednjih sedam godina sarađuje sa Festivalom autorskog filma Evropa oko Evrope (Pariz) kroz radionice zvuka koje su redovni deo festivalskog programa.

Audio radovi nastali kao rezultat ovih radionica su dokumentarna i ars acoustic dela. Zvuk Pariza zabeležen u njima poslužio je kao polazište za stvaranje paralelnih zvučnih prostora u Beogradu.

Laboratorija za doživljaj zvuka – soba64, je otvoren prostor za razvijanje sposobnosti čoveka da sluša/čuje i doživi moć stvaranja zvuka / postojanja u zvuku kroz telo, visoku tehnologiju, dušu.

Audio instalaciju BELI ŠUM čini pet monitora koji u obliku pentagrama zatvaraju “krug” u prostoru Galerije Kolektiv. Posetiocima koji “uđu u pentagram” omeđen monitorima omogućeno je da preko poluzatvorenih slušalica dodeljenih svakom ekranu čuju zvuk svakog pojedinačnog audio zapisa, dok će prolaznici u Karađorđevoj ulici moći da čuju kompletan BELI ŠUM koji se emituje u prostor ulice preko ozvučenog staklenog izloga Galerije Kolektiv.

Program festivala zvuka i slike BELI ŠUM:

-Otvaranje festivala i audio instalacije BELI ŠUM  21.decembra u 20:00 časova

-Radionica zvuka – Jakov Munižaba i soba64 / studenti FDU, 22. decembra u 18:00 časova

-Okrugli sto PROSTOR/ ZVUK/ FILM, 23. decembra u 19:00 časova

Učestvuju: Branislava Stefanović, Irena Bilić, Petar Mitrić, Szabolcs Tolnai, Darko Bajić, Stefan Ivančić, Milica Tomović, Jakov Munižaba, Ognjen Glavonić, Ivan Salatić, Andrijana Stojković, Miomir Mijić (ETF), Dino Dolničar…

-Radionica zvuka- Jakov Munižaba i soba64 / Collegium musicum, 24.decembra u 16:00 časova

– Zatvaranje festvala i ulični performans SPALJIVANJE ZVUKA 25. decembra od 20:00 časova

Festival prate svakodnevne projekcije filmova festivala Evropa oko Evrope, a razgovore sa autorima i učesnicima radionica i tribine i live prenose svih događaja možete da pratite na internet radiu RADIO APART svakog dana tokom festival.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime