FESTIVAL SRPSKOG PODZEMLJA raspisao konkurs za vizuelne andergraund umetnike

0
187
Photo: pixabay.com
Oglasi

Pozivaju se svi vizuelni umetnici koji se osećaju kao pripadnici andergraunda da pošalju svoje radove i predstave se na petom Festivalu srpskog podzemlja.

Ovogodišnja izložba imaće drugačiji format u odnosu na to kako je bilo u okviru prethodnih izdanja Festivala. Tema je kao i uvek slobodna, ali uz jedan uslov – format radova je ove godine određen, simbolično, formatima koverata. Odnosno, radovi moraju biti dimenzija ili spakovani tako da staju u neku od standardnih, poštanskih koverti.

Poslati radovi – crteži, slike, digitalni printovi, kolaži, fotografije, poezija, tekstovi, stikeri, razglednice…  biće deo prostorne instalacije posvećene fenomenu mejl-arta, pokretu koji je nastao 60-ih godina prošlog veka, među umetnicima koji su koristeći poštanska sredstva tragali za alternativnim neposrednijim načinima komunikacije, slanja svojih poruka svetu, stvarajući internacionalne mreže nezavisne od muzeja, galerija i ustaljenih institucionalnih sistema.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Postupak apliciranja je sledeći:

Potrebno je da zainteresovani pošalju prijavu sa naznakom ZA FSP IZLOŽBU, koja sadrži ime i prezime, broj telefona, na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kako bi dobili adresu za slanje radova. Uz prijavu potrebno je poslati po jednu fotografiju rada (do 100 dpi), naziv rada, dimenzije i po želji – kontakt/web prezentaciju (podatke koje ćemo koristiti u katalogu).

Svaki autor može da pošalje do 10 radova u jednoj koverti standardnih dimenzija. Svi radovi moraju biti čitko potpisani na poleđini. Predlažemo da obratite pažnju i na kovertu koja takođe može da postane deo instalacije. Pored radova, u pismu, pošaljite na jednom papiru sledeće informacije:
Ime, prezime
Kontakt telefon
Imejl adresu
Poštansku adresu na koju vraćamo radove
Broj poslatih radova

Molimo vas, takođe, da navedene informacije pošaljete i na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kada pošaljete kovertu sa radovima poštom.

Ukoliko ste iz Novog Sada i niste u mogućnosti da pošaljete kovertu sa radovima poštom, možete je ostaviti u CD shopu “Mungos” (Zmaj Jovina 2). I u tom slučaju pošaljite gore navedene podatke na datu imejl adresu.

Rok za slanje prijava i dostavljanje radova je 1. april 2019. Otvaranje izložbe biće 12. aprila 2019. godine a izložbu će pratiti štampani materijal sa osnovnim informacijama o učesnicima i radovima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime