Festival Meta Filma u Art bioskopu Kolarac

0
336
Peter fon Kant
Peter fon Kant/ Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Sedmo izdanje Festivala meta filma biće održano od 15. do 17. decembra u Art bioskopu Kolarac, a u okviru ovogodišnjeg festivala biće prikazan i novi film francuskog reditelja Fransoa Ozona.

Festival otvara film Filipa Čolovića “Potreba za mržnjom” posle koga će publika moći da pogleda ostvarenje “Baksuzni seks ili luda pornografija” čiji je autor rumunski reditelj Radu Žude.

Drugog dana festivala biće prikazan domaći film “Okupirani bioskop” Senke Domanović, a potom i novi film Fransoa Ozona “Peter fon Kant”.

Trećeg, završnog dana festivala biće dodeljena nagrada “Branko Vučićević”, posvećena sećanju na izuzetnog autora i prevodioca, tvorca pojma “srpska montaža”, koji je svojim scenarističkim i kritičarskim opusom dao dragocen doprinos razvoju ovdašnjeg meta filma.

Photo: Promo

U meta filmovima akteri jasno ukazuju da je ono što gledamo proizvod fikcije, a to su ujedno i filmovi koji govore o filmovima – o procesu njihove pripreme i snimanja.

U njima se koriste video materijali različitog porekla poput kućnih filmova, televizijskih snimaka i eksperimentalnih filmova. S druge strane, meta filmovi su česta pojava i u prestižnoj holivudskoj produkcji.

Kompletan program festivala možete da vidite na OVOM LINKU.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime