Festival evropskog filma od 23. do 30. januara u Beogradu

0
200
Oglasi

eu

Festival evropskog filma, na kome će biti prikazani savremeni filmovi iz 15 zemalja Evrope, biće održan od 23. do 30. januara u Beogradu.

Projekcije filmova će se održavati u EU info centru (Kralja Milana 7) svakog dana od 18:00 i 20:30 časova.

Festival će otvoriti austrijski film “Laku noć, mama” u režiji Severina Fiala i Veronike Franc, a u drugom terminu će biti prikazan belgijski film “Zaludnost življenja” reditelja Feliksa van Gruningena.

U utorak, 24. januara na programu su filmovi iz regiona: bugarski film “Jarac” u režiji Georgija Djulgerova i hrvatsko ostvarenje “Vis-A-Vis” u režiji Nevia Marasovića.

U sredu, 25. januara publika će od 18.00 časova moći da pogleda kiparski film “Blok 12” u režiji Kirijakosa Tofaridisa, dok su u četvrtak na programu francuski film “Leto” u režiji Katerine Korsini i nemačko ostvarenje “Tudjina” reditelja Fea Aladaga.

Danski film “Na ulici ispod vode” u režiji Šarlote Sieling publika će moći da pogleda u petak od 18.00, dok su “Deca slave” mađarske rediteljke Kristine Gode na programu od 20.30 časova.

Za vikend su na programu sicilijansko ostvarenje “Opušteno” Frančeska Brunija, “U prolazu” litvanskog reditelja Audriusa Juzenasa, portugalski film “Put u Portugaliju” Serdjija Trefota i holandski film “Admiral” Roela Reinea.

Poslednjeg dana festivala, 30. januara na programu je film “Ja sam stari komunista” rumunskog reditelja Sterea Gulea, dok će festival zatvoriti švedski film “Palme” Kristine Lindstrom i Mauda Nikandera.

Ulaz  za sve projekcije je besplatan, a karte se poidižu u EU info centru radnim danima od 10:00 do 19:00 časova i subotom od 10:00 do 15:00 časova.

Festival evroopskog filma organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU.

https://www.youtube.com/watch?v=hisSd7qyY40

Izvor: beta.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime