FESTIVAL ART AVLIJA ŠESTI PUT OTVARA KAPIJU… Jazz, blues i mnogo dobrih stvari na 16 ari – 13. jula u Bavaništu

0
224
ArtAvlija, Funcognito/Photo: AleX
Oglasi

Art Avlija šesti put otvara svoju kapiju za džezere i bluzere u subotu, 13. jula.

Jazz & blues festival Art Avlija je originalna i jedinstvena manifestacija, koja je iz Bavaništa, malog mesta na pola puta između Pančeva i Kovina, stigla na mapu najznačajnijih evropskih muzičkih festivala.

Organizator jednodnevne manifestacije je Udruženje Artavlija – Artyard koje je je nastalo iz potrebe za druženjem i zajedničke želje za promovisanjem različitih pravaca u muzičkoj kulturi.

Osnovni cilj festivala je promovisanje umetničke muzike, kroz jazz i blues formu, publici iz celog regiona, pa čak i šire (do sada je, pored domaće, festival psoećivala i publika iz Mađarske, Poljske, Velike Britanije, Holandije, Nemačke, Albanije, Italije, Kube, Čilea…) kao i edukacija mladih.

Art Avlija/ Photo: AleX
Art Avlija/ Photo: AleX

I ovog leta banatski Woodstock biće održan u prelepom dvorištu, specijalno opremljenom za ovu namenu, sa binom i rasvetom kakve se ne bi postideli ni daleko “veći” festivali. Ili, kako domaćini, Goca Gajin i Raša Brković vole da kažu, na 16 ari za dobre stvari ponovo će se okupiti krem međunarodne bues & jazz scene.

Slogan ovogodišnjeg izdanja festivala je “Let’s stay together”, a u glavnom programu koji će trajati od 15:00 do 21:00 časa, učestvovaće šest autorskih bendova, a tu su i gosti iznenađenja i naravno – jam session. Evo i satnice:
15.00-15.50  Deep Steady, Serbia
16.00-16.50  The Gamblers, Serbia
17.00-17.50   Funcognito, Slovenia
18.00-18.50   The Uppertones, Italy
19.00-19.50   Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard, New York SAD
20.00-20.50   Vasil Hadzimanov Band, Serbia
21.00-01.00   Jam Sessioin, start with Max Kochetov and Bogran Gumenyuk

Pored uživanja u muzici, posetioci 6. Art Avlija Jazz&Blues festivala biće u prilici da se upoznju sa sadržajem monografije “Mauzolej nesavršenstva”  čija se zvanična promocija očekuje na jesen. Tako će među prvima moći da zavire u zbirku slikovitih i satiričnih portreta i osete se kao njihovi saputnici u izmišljenom životu. I da se uveri na koji je način muzika ispunila stranice “Mauzoleja nesavršenstva”.

Mauzolej nesavršenstva, cover
Mauzolej nesavršenstva, cover

Cena ulaznice za 6. izdanje Art Avlija Jazz&Blues festivala iznosi 30 evra i pored uživanja u nastupima vrhunskih jazz i blues muzičara (+ gosti iznenađenja) posetioci će moći da probaju domaće specijalitete i pića (količina nije ograničena).

Vaše ulaznice možete da rezervišete preko zvanične FB stranice kao i preko sajta festivala,

“Let’s stay together”. Vidimo se u subotu u avliji. Art Avliji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime