Fender slavi koronu… U 2020. čuvena fabrika prodaće više gitara nego ikada u istoriji

0
333
Oglasi
Fender Stratocaster/Photo: Pixabay
Fender Stratocaster/Photo: Pixabay

Ne treba ići predaleko u prošlost. Pre svega dve godine pričalo se i pisalo o smrti rocka jer je prodaja električnih gitara bila u konstantnom padu, a Gibson je te iste 2018. potpisao stečajne papire. Danas kad je pandemija korona virusa zbrisala mnogima poslovno drugo tromesečje 2020. Fender javlja da je prodao najviše električnih gitara u istoriji, više nego i u jednoj pojedinačnoj godini otkad proizvodi instrumente. Nije Fender jedini. Gibson, Taylor i Martin takođe beleže veliki porast prodaje svojih gitara tokom korona-krize.

TRI ČOVEKA KOJIMA MORAMO DA KAŽEMO “HVALA”… JER, ONI SU SMISLILI – FENDER STRATOCASTER

Pokazalo se da je vreme kad su ljudi bili prisiljeni da vreme provode kod kuće izuzetno plodonosno za ‘druženje’ s instrumentom, na kraju i to je dobro i za psihičko zdravlje, bez obzira i ako ste amater.

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO… FENDER PRESTAJE DA KORISTI JASEN ZA IZRADU GITARA, EVO KOJE DRVO ĆE GA ZAMENITI

Upravo su gitaristi amateri najveći zamajac vraćanja električne gitare u modu. Aplikacija “Fender Play” u kratkom roku je povećala bazu novih korisnika za neverojatnih 930.000 korisnika. Poređenja radi u periodu između marta i jula 2019. taj broj je iznosio 150.000 korisnika. Dvadeset posto novih korisnika ima manje od 24 godine, sedamdeset posto je staro ispod 45 godina.

– 2020. biće rekordna godina u prodaji za Fender. Najbolja godina od svih dosad – izjavio je šef kompanije Endi Muni za The New York Times.

HL/Izvor: ravnodna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime