Femme Metale festival… Trigger, Void Inn i The Bite 27. marta u dvorani Apolo u Pančevu

0
250
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Femme Metale nije samo festival. To je koncept koji u prvi plan stavlja ženu kao jaku individuu sposobnu da vlada scenom – frontwoman.

To je ideja koja se rodila iz potrebe da se više pažnje usmeri ka ženama-frontmenima u metalu i rokenrolu.

Jer, one nisu samo vokali, one svojom energijom i snagom daju posebnu boju svojim bendovima i muzici koju sa njima stvaraju.

Bendovi Trigger, Void Inn i The Bite zajedničkim snagama trudiće se da širom Srbije na pravi način, kroz svoju muziku, ispromovišu ovu ideju, a prva stanica je – Pančevo u petak, 27. marta.

Na prvom Femme Metale festivalu kao podrška će nastupiti sjajan pančevački bend Znoj.

The Trigger/ Photo: Promo
The Trigger/ Photo: Promo

The Trigger je sastav iz Beograda prepoznatljiv po mešanju drugih žanrova sa metal zvukom i autentičnom ženskom vokalu.

Od osnivanja 2005.godine, objavili su tri studijska albuma i osvojili niz priznanja i nagrada.

Prvi period postojanja, u kom su klavijature imale važnu ulogu u zvuku benda, karakteriše uticaj elektronske muzike, ali poslednjih godina bend gravitira ka težem gitarskom zvuku koji često ima atmosferične i progresivne elemente.

Svestan ograničenja koje donosi rad samo na svom maternjem jeziku, sastav se posvetio radu naprvom izdanju na engleskom jeziku čije je snimanje završeno 2018. godine.

Početkom 2019. godine, Trigger je potpisao ugovor sa renomiranom nemačkom izdavačkom kućom Massacre Records.

Novi album pod nazivom “The Time of Miracles” objavljen je 26. jula 2019. godine, a bend je aktivan na internacionalnoj sceni kao “The Trigger“.

Paralelno sa promocijom novog albuma, petorka je započela rad i na sledećem albumu koje će takođe biti na engleskom jeziku.

Void Inn/Photo: Promo
Void Inn/Photo: Promo

Void Inn je alternativni heavy metal bend koji je formiran 2010. godine u Los Anđelesu, Kaliforniji.

Bend je koncertno vrlo aktivan i obišli su preko 10 zemalja Evrope kao i Amerike.

U martu 2019. godine imali su čast da dele binu i nastupe sa legendarnim Dejvidom Elefsonom, čuvenim basistom Megadetha.

Publika u Pančevu biće i prilici da premijerno čuje pesme sa njihovog novog albuma “End this game” čije se objavljivanje očekuje uskoro.

The Bite/Photo: Bojan Stevanović
The Bite/Photo: Bojan Stevanović

The Bite je riff’n’roll bend iz Beograda. Ideja o bendu koji će imati energiju punka, čvrste rokenrol rifove, pevljive refrene i osećajnost bluesa javila se još pre mnogo godina.

The Bite je tražio ljude koji su rasli na ulicama i koji imaju tu “glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

Od 2003. godine bend je odsvirao na stotine klubskih svirki širom Srbije, učestvovao na brojnim festivalima i  objavio dva albuma.

Drugi studijski album “Chains” The Bite objavio je u decembru 2019. godine.

Znoj/ Photo: AleX
Znoj/ Photo: AleX

Kao što smo već rekli napočetku tekstam kao podrška na prvom Femme Metale festivalu nastupiće pančevački bend Znoj.

Bend Znoj nastao je u maju 2016. godine, a do decembra 2017. proživeli su tranziciju u ritam sekciji, džemovali, smišljali muziku, pisali tekstove, probali svašta u svim merama i poljima interesovanja…

I pošto su manje više odrastali na istoj muzici, koju definišu moćni rifovi, vremenom je njihova energija samo pojačavala, ideje su krenule da poprimaju svoj oblik, dobile svoje mesto, a njihova mašta je pronašla svoje mesto u zvuku.

Od tog momenta su krenuli da stvaraju autorski materijal, koji stvaraju i danas. Muziku i aranžmane rade Predrag Stanković i Goran Milutinovič, a tekstove piše Dobrivoj Stojanović.

Koncert počinje oko 21:00 čas, a cenaulaznice iznosi 400 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime