EXIT među najboljim festivalima Evrope

0
242
Exit 2016/ Photo: Promo (Exit)
Oglasi

EXIT festival je i zvanično ušao u finalni, najuži izbor za Najbolji festival izvan Velike Britanije, nagrade koja se svake godine dodeljuje u okviru prestižnih Britanskih festivalskih nagrada (UK Festival Awards).

Prvo finale je tu, a uskoro se očekuju rezultati glasanja za finalni, najuži izbor najvažnije festivalske nagrade, one na nivou cele Evrope – European Festival Awards. Glasanje za Najbolji evropski festival je bilo otvoreno do 31. oktobra, a EXIT je nominovan za glavnu nagradu, odnosno “Best Major Festival” i to u konkurenciji sa britanskim gigantima, ali i drugim, sve većim i jačim festivalima iz kontinentalne Evrope.

EXIT je jedinstven i po tome što su i njegovi ostali festivali iz cele EXIT Avanture nominovani za ove nagrade, pa je tako Sea Dance festival nominovan u drugoj po veličini kategoriji, za najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno, a Revolution festival iz Temišvara je nominovan u čak dve kategorije, za “Best Small Festival”, kao i za “Best New Festival”.

Glasalo je oko milion ljudi iz cele Evrope, koji će zajedno sa žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, proglasiti pobednike 11. januara 2017. godine na ceremoniji dodele nagrada u okviru najvećeg muzičkog sajma Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime