EVO ZAŠTO JE DOBRO BITI REŽISER… Džordž Lukas i Stiven Spilberg najbogatije poznate ličnosti u SAD 2018. godine

0
230
Oglasi
Džordž Lukas/Photo: YouTube printscreen
Džordž Lukas/Photo: YouTube printscreen

Prema listi “Najbogatije poznate ličnosti u Americi 2018”, koju je objavio američki poslovni magazin Forbes, prvo mesto zauzeo je režiser “Ratova zvezda” Džordž Lukas.

Iako nije režirao film “Ratovi zvezda” još od “Revenge of the Sith”, Džordž Lukas je i dalje jedan od najbogatijih ljudi Amerike. Zapravo, najbogatija poznata ličnost, da ne kažemo celebrity, prenosi IGN Adria.

Sudeći prema aktuelnoj listi koju je sklopio, a ko bi drugi, nego poslovni magazin Forbes – Lukas je najbogatiji sa oko 5.4 milijarde dolara u slamarici. Kao temelj za ovo bogatstvo, Forbes navodi prodaju Lukasfilma Dizniju 2012. godine za 4.1 milijardu.

Stiven Spilberg/ Photo: imdb.com
Stiven Spilberg/ Photo: imdb.com

Odmah uz Lukasa, na drugom mestu je kolega reditelj Stiven Spilberg, sa ušteđevinom od 3.7 milijardi. Opra Vinfri se drži na trećem mestu (2.8 milijardi) a legenda košarke Majkl Džordan na četvrtom (1.7 milijardi), dok peto mesto dele reper/producent Džej Zi i prodavačica apsolutno ničega, Kajli Džener (900 miliona).

Slede iluzionista Dejvid Koperfild (875 miliona), reper Didi (825 miliona) i golfer Tajger Vuds koji deli osmo mesto sa autorom Džejmsom Patersonom (800 miliona).

HL/novosti.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime