Evo  šta je Peca Popović rekao o kultnom albumu grupe Time, koji je sada objavljen na vinilu rezanom u pola brzine u čuvenom Abbey Road studiju

0
443
Oglasi
Time/Photo: YouTube printscreen
Time/Photo: YouTube printscreen

Krajem 2019. godine album “Time” grupe Time doživeo je najluksuznije reizdanje na vinilu uz veliku propratnu knjižicu s tekstovima i ekskluzivnim fotografijama kao i remasteritovane pesme s originalnih magnetofonskih traka.

Da je reč o jednom od najboljih albuma svih vremena na našim prostorima govori činjenica da je 2020. godine bio najprodavaniji vinil u regionu i štampan u nekoliko tiraža. Dve godine kasnije vrijeme je za novi “Time”, ovoga puta u limitiranom tiražu vinila rezanog u pola brzine u kultnom Abbey Road Studiju u Londonu.

Half Speed Master je tehnologija koju je izmislio upravo Abbey Road, a reč je o urezivanju muzike u pola brzine na lacquer, što poboljšava frekvencijski spektar, odnosno omogućava bogatiji zvuk u odnosu na klasično urezivanje. Po uzoru na svetske diskografe, Croatia Records je posle Indexa i “Modre rijeke” po drugi put posegnula za ovakvom vrstom izrade limitiranih tiraža vinila, a Half Speed Master radio je inženjer Majls Šouvel.

KULTNA PLOČA EX-YU ROCKA… OBJAVLJENO REMASTERIZOVANO I LUKSUZNO VINILNO REIZDANJE ALBUMA “TIME”

“Vedran Božić, Ratko Divjak, Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković, Mario Mavrin i Dado Topić snimaju hrabru ploču svog vremena. Pojava te ploče dragocen je trenutak večnosti veći od svih neprilika. U snimljenom zvuku ne čuje se samo majstorstvo muzičara već i bogatstvo njihovih duša. To je naš vrednosni odgovor na globalna muzička zbivanja početkom sedamdesetih”, piše u beleškama uz izdanje Petar Popović, novinar, rock kritičar i publicista.

Time - "Time" (half-speed reizdanje)
Time – “Time” (half-speed reizdanje)

“U vrijeme apsolutne dominacije progresivnog rocka, prvijenac iz 1972. bio je nevjerojatno cijenjen i uspješan. Čak i komercijalno. Album je naime dočekan kao rockerski burevjesnik, a Time kao prava supergrupa. Osluškujući što se događa na globalnoj sceni, koju su premrežile prog-rock supergrupe, ali i stanje na domaćem terenu, Mihaljek je točno zaključio da je pravi trenutak i za domaći odgovor. I pogodio!”, napisao je Zlatko Gall, muzički kritičar, novinar i publicista, također u beleškama uz ovo reizdanje koje dolazi s ekskluzivnim fotografijama legendarnog fotografa Marka Čolića kao i biografijama benda i članova prve postave.

Novo reizdanje albuma “Time (Half Speed Mastered at Abbey Road Studios London)” možete se kupiti na svim prodajnim mestima Croatia Recordsa i u webshopu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime