Svetlo na kraju tunela… Evo gde smo bili, šta smo radili i s kim smo se družili u rano nedeljno popodne

0
255
Oglasi
Photo/ Aleksandar Ignjatović
Photo/ Aleksandar Ignjatović

Možda je stvarno tačno (a i tome se može diskutovati) da bez star(a)ca nema dobrog rokenrola u Srbiji, ali jedno je sigurno – bez klinaca nema budućnosti.

Najbolje su to u nedelju, u potpuno nerokerskom matine terminu, dokazali sjajni momci iz kraljevačke Rok Planete i prosto nestvarno dobri mladi gitarista iz Beograda Aleksa Danić.

Oni su kao specijalni gosti nastupili u okviru Live Show eventa “Sweet 16”, održanog ovog puta povodom 16. rođendana Merkatora, a koji bi trebalo da postane  redovna promocija kvalitetne muzike i urbane kulture u gradovima širom Srbije.

Program koji je trajao više od četiri sada iskusno su vodili Maja Nikolić i Dejan Pantelić, a pred publikom u Merkatoru svoja sećanja na to bilo “kad sam imao 16”, podelili su legendarni košarkaš Dejan Tomašević, član zlatne generacije iz Indijanopolisa, potom astrolog Jelena Ivandić, kao i najaktuelniji srpski pisci pisci Igor Marojević i Marko Braković.

O svojim tinejdžerskim danima pričala je i svetska world music zvezda Biljana Krstić, deo svog šarma s publikom je podelio je glumac Žarko Stepanov, a takoreći pravo sa slavljeničkog koncerta svog benda Zemlja Gruva (pogledajte kako je bilo) stigla je i uvek nasmejana i dobro raspoložena Zoe Kida.

Luke Black je izazvao nepodeljenu pažnju devojčica ali i svih ljubitelja odličnog elektropopa, a Marko Louis podelio je iskustva sa aktuelne izuzetno uspešne turneje, predstavio spot “Pandora” i najavio beogradski koncert.

Koncertnu promociju novog singla “Praznici” najavio je i Saša Vasić, dok su tonu pozitivne energije sa sobom u rano nedeljno popodne doneli Tijana, Vlajko i Nemanja iz Nevernih beba, prisećajući se svojih snova – kad su imali 16.

Rok Planeta/ Photo: AleX
Rok Planeta/ Photo: AleX

Ipak, kao što smo i napisali na početku, šou su definitivno “ukrali” najmlađi učesnici. Talentovana četvorka 16-godišnjaka iz Rok planete u dva bloka sa akustičnim verzijama nekih od najvećih domaćih hitova, i senzacionalni 13-godišnji Aleksa Danić, čije su gitarske čarolije u obradama numera Bitlsa, Tomija Emanuela, Majkla Oldfilda, Stinga… izazvale iskreno oduševljenje i publike i starijih kolega. I baš zbog ovakvih klinaca, na ovoj sceni se ipak vidi svetlo na kraju tunela.

A matine Live Show je pokazao da ovakvi događaji, puni pozitivne energije i tokom kojih se promovišu istinske kulturne, muzičke, pa na kraju krajeva i životne  vrednosti, umesto izuzetka treba da postanu pravilo.

HL

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime