Entoni Hopkins i Hanibal Lekter – sličnosti i razlike

0
247
Oglasi
Entoni Hopkins/Photo: HBO promo
Entoni Hopkins/Photo: HBO promo

Entoni Hopkins je ime, koje se uprkos brojnim upečatljivim karakterima koje je oživeo na filmskom platnu, prevashodno vezuje za lik ozloglašenog psihijatra kanibala Hanibala Lektera.

Entoni Hopkins je odmalena maštao o zvezdi na holivudskom Bulevaru slavnih, a uloga jednog od najvećih zlikovaca donela mu je svetsku popularnost i Oskara. Privatno sasvim drugačiji od superiornog lika iz kultnog filma “Kad jaganjci utihnu”, ser Entoni Hopkins odaje utisak odmerenog džentlmena. Iako uveliko u devetoj deceniji života, ovaj šarmer je i dalje jedan od živih simbola Holivuda.

DA LI HANIBAL LEKTER STVARNO KAŽE “HELLO, KLARICE”…  MANDELA EFEKAT JE NAJVEĆA PSIHOLOŠKA ZAGONETKA 21. VEKA

Ovaj radoholik sa impozantnom filmografijom iza sebe vodi promenljiv privatan život u kom su ekscentrične navike jedina konstanta. Promenio je tri žene, ali ne i običaj da sam često sedne u kola i vozi se danima, čak nedeljama, uživajući u ulozi anonimnog pustolova.

Na pitanje kakve uloge su mu omiljene, Hopkins je odgovarao:

– Život je isuviše zamršen da bih tumačio samo komplikovane likove. Prihvatam razne uloge. Samo je važno da su dobre. Ako je scenario kvalitetno napisan, lik koji treba da igram zanimljiv, ukoliko je reditelj dobar a ekipa s kojom treba da radim profesionalna, ispunjeni su uslovi da budem deo tima. Uostalom, sebe vidim kao glumca kome je posao da radi – objasnio je svojevremeno.

PONOVO SE SRELI KLARIS STERLING I HANIBAL LEKTER… NJIHOV RAZGOVOR BIO JE, PA… VRLO ČUDAN

Iako je ostvario svoj dečački, pa i američki san, ser Hopkins se nikada nije odrekao svojih velških korena i viteške titule.

Asocijalni dečak iz pekarske porodice u Port Talbotu u Velsu, Filip Entoni Hopkins, koga je deda iz nekog razloga zvao Džordž, a otac Čarli, nije pokazivao interesovanje za školu. Sebe je pronašao u koledžu za muziku i dramu, a iznenadna poseta zemljaka Ričarda Bartona zajedničkom rodnom gradu definitivno ga je usmerila u pravcu Kraljevske glumačke akademije u Londonu. Dramskim veštinama učio ga je ser Lorens Olivije, koji mu je ostao večni idol.

Na pitanje da li bi posle tri, voleo da snimi još jedan nastavak filmskog serijala o Hanibalu Lekteru, Hopkins je bio kategoričan.

– Ne. To bi bilo previše.

HL/Izvor: Glorija.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime