Endi Tejlor kaže da mu je novi lek za rak produžio život za 5 godina…

0
248
Endi Tejlor Duran Duran/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Bivši gitarista grupe Duran Duran, Endi Tejlor, izjavio je da je počeo koristiti novi lek za rak prostate za koji očekuje da će mu produžiti život “za pet godina”.

Tejlor je javno obelodanio svoju dijagnozu raka prostate prošle godine, kada je Duran Duran primljen u Kuću slavnih. Pevač Sajmon Le Bon je pročitao poruku u odsustvu gitariste u kojoj je objasnio da je dobio dijagnozu “pre malo više od četiri godine” i iako to nije “životna ugroženost”, ipak nema leka.

Duran Duran najavili dobrotvorni koncert u čast bivšeg gitariste Endija Tejlora

U novom intervjuu za BBC Breakfast, Tejlor je rekao da je nedavno počeo da koristi “nuklearni lek, Lutecijum-177, koji je usmeren tako da vidi samo ćelije raka”.

– Ne može da vidi zdrave ćelije – objasnio je gitarista. – Ubija rak 4. stadijuma u kostima. I efikasno je produžio moj život za pet godina.

On je dodao da je morao da postigne “vrlo, vrlo dobro zdravlje” pre nego što je počeo novi tretman pre šest nedelja.

– A onda, posle prvog kruga tretmana, rekao sam, ‘Ako sam dobro, i vi momci (njegovi lekari) kažete da sam dobro i uradite krvne testove, da li mogu početi ponovo da radim – lagani posao neki – i izađem”?

Gitarista Duran Duran Endi Tejlor: Imam rak sa metastazama, blizu sam kraja…

To će uraditi u vidu novog solo albuma “Man’s a Wolf to Man”, njegovog prvog albuma od “Dangerous” iz 1990. Album će izaći 8. septembra, a on je objasnio u saopštenju za medije da je album “o tome kako je čovek svoj najgori neprijatelj i ponašaće se poput čopora vukova prema svom drugom ljudskom neprijatelju”.

– Ono što smo primetili kad sam počeo da pišem, sve se svodilo na uzvraćanje udarca – zašto postanemo tako besni kad pokušavamo uzvratiti udarac? Zašto ljudi postaju ljuti? Zašto jednostavno ne postanu bolji?

Bivši pevač Spandau Ballet sve šokirao priznanjem: Više bih voleo da sam bio pevač Duran Duran

Takođe, Duran Duran je otkrio u martu da je Tejlor snimio gitaru za nekoliko pesama na njihovom predstojećem albumu, koji će biti objavljen kasnije ove godine.

Tejlor se nada da će druge ohrabriti njegova najnovija zdravstvena informacija.

– Ne želim da budem pacijent koji je zarobljen u beznađu – rekao je za BBC. –
– Želim da budem mali svetionik nade, jer ova stvar – rak – vas i vašu porodicu samo vuče dole u tamu.

HL/Izvor: ultimateclasicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime