E to je pravi dubioza kolektiv… Makartnijev umetnički institut u Liverpulu u gubicima od 16 miliona funti, slavni muzičar krivi vladu Britanije

0
175
Oglasi
Pol Makartni/Photo: YouTube pintscreen
Pol Makartni/Photo: YouTube pintscreen

Ser Pol Makartni oštro je kritikovao vladu Velike Britanije pošto je njegov Institute of Performing Arts (LIPA) ostvario gubitak od 16 miliona funti.

Institucija, koju je bivši Bitls osnovao, tvrdi da je do gubitka došlo “serijom grešaka, napravljenih 2016. godine, koje su koštale institut potencijalnog finansiranja i dodatnih 160.000 funti za početne korake sudske revizije”.

Uprkos tome što je Institutu bilo dozvoljeno da nastavi sa sledećom fazom procesa finansiranja, posle uspešne žalbe, u LIPA kažu da je bilo kasno, jer su sva sredstva već dodeljena, piše Liverpool Echo.

Parlamentarni ombudsman je pokrenuo istragu o tome kako je Kancelarija za studente diskvalifikovala LIPA.

– Pomogao sam da LIPA opstane u veoma teškim vremenima za Liverpul. Sada je visoko cenjena institucija širom sveta – rekao je Makartni.

– Naše finansiranje je do nedavno bilo pod uticajem onoga što je meni i čelnicima svakog univerziteta u Liverpulu bilo pogrešno. LIPA je moja strast i deo mog nasleđa. Ne bi bilo pošteno dozvoliti nepravdi da utiče na njenu budućnost. Iskreno se nadam da će Vlada ispraviti ovu grešku i pomoći nam da uspešno nastavimo svoj rad u budućnosti.

Portparol Kancelarije za studente potvrdio je da je istraga u toku, ali bez detaljnijeg objašnjenja.

HL/Izvor: nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime