Džoni Ranković, Aleksa Danić i mlade rok snage poklonile muzički omaž “Gospodinu Crnom leptiru”

0
493
Oglasi
Džoni Ranković i YU grupa/Photo: wood.rs
Džoni Ranković i YU grupa/Photo: wood.rs

Simboličan i neobičan uvod u obeležavanje pola veka YU grupe, naše najdugovečnije rok atrakcije, svakako je pesma “Gospodin Crni Leptir” koja je posvećena ogromnom i važnom nasleđu koje YU grupa slaveći pola veka i dalje ostavlja.

Na tekst mlade pesnikinje Marije Đurić muziku i aranžman je uradio najpoznatiji mladi roker regiona Nikola Johnny Ranković koji je pesmu otpevao i odsvirao gitarske deonice.

Poruka Džonija Rankovića i nova pesma… Iz jednog srca za ceo svet

“Gospodin Crni leptir” je svojevrstan omaž vanvremenskom hitu uz koji su mnogi muzičari odsvirali svoje prve akorde.

– Žika Jelić i YU grupa su veoma važni ne samo nas koji smo na ovoj pesmi radili već i za sve druge muzičare budući da svojim beskompromisnim radom koji traje već pola veka, žestokim koncertima i dobrim porukama kroz jedan zdrav i dugovečan život daju pravi primer u svakom smislu. Delio sam binu sa njima mnogo puta i iskustvo koje sam stekao je nemerljivo, kako muzičarsko tako i životno – kaže Džoni kome je bila ogromna čast ali i odgovornost da velikim legendama zahvali i na ovaj način.

Džoni Ranković i YU grupa/Photo: wood.rs
Džoni Ranković i YU grupa/Photo: wood.rs

U realizaciji su, pored Rankovića, učestvovali i Grigorije Griša Avramović i Pavle Petrović iz Rankovićevog benda The Churlians, naš talentovani mladi muzičar na akustičnoj gitari Aleksa Danić, bluzer Milovan Đuđić-Džimi, uz podršku Saše Žuleta Radojevića koji je i bubnjar aktuelnog sastava YU grupe.

Spot je moderna kompilacija sekvenci iz života YU grupe i koncerata Džonija Rankovića sa njegovim bendom The Churlians a autor najvećeg broja fotografija je poznati rok fotograf Wood.

Pogledajte spot:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime