Džoni Mar (koji nam i dalje duguje koncert) priznao: The Smiths su previše brinuli zbog medija, posebno jedan naš član

0
454
Oglasi
The Smiths/Photo: facebook@thesmithsofficial
The Smiths/Photo: facebook@thesmithsofficial

U intervjuu za BBC 4, nekadašnji gitarista grupe The Smiths Džoni Mar je ispričao kako su na početku karijere Smithsi bili opsednuti medijima i strahom da ih ne proglase lošima, otkrivši da se toga posebno bojao jedan njihov član.

PANIC ON THE STREETS OF SPRINGFIELD… OBJAVLJENA PESMA U KOJOJ SIMPSONOVI ISMEVAJU MORISIJA I THE SMITHS

Indie rock grupa iz Mančestera The Smiths postali su indie zvezde ubrzo posle objavljivanja debi albuma ‘The Smiths’ za Rough Trade 1984. godine. U razgovoru za radio BBC Radio 4 Mar je rekao da je bend mogao da ostvari dobru karijeru i bez medija.

– Bio sam u vrlo velikom bendu i pod velikim pritiskom muzičkih medija. Što sam sada stariji, to sam uvereniji da smo mogli i bez svega toga. Ne bih rekao da je to bila naša slaba strana, ali mislim da je to bila neka ‘slepa tačka’ The Smithsa, koji je bio toliko okupiran medijima i strahom da ne budu proglašeni lošima, što je posebno brinulo jednog člana naše grupe. Mislim da smo mogli i bez sve te medijske pompe, jer bi svejedno isplivali.

ISPOVEST DŽONIJA MARA: KAD SAM PRESTAO DA PIJEM, POČEO SAM DA TRČIM KAO FOREST GAMP

U istom intervjuu Mar je ispričao zašto veruje da je muzička zaostavština Mančestera tako velika i trajna, spominjući The Stone Roses i Oasis.

– Mislim da je puno toga povezano s zabavom radničke klase i istorijom i nasleđem zabave radničke klase. I braća Galager i Mani iz grupe The Stone Roses i ja dolazimo iz imigrantskih obitelji. Zapravo svi mi iz Smithsa.

Džoni Mar/Photo: facebook@officialjohnnymarr
Džoni Mar/Photo: facebook@officialjohnnymarr

Osvrćući se na svoju porodicu koja je poreklom iz Kildarea u Irskoj, Mar je rekao:

– Ono što se na mene reflektovalo nije samo njihov entuzijazam i njihova opsesija muzikom, koja je i danas kod njih prisutna, već i svest klupske scene, da su deo te zajednice. Irci, na primer, zapravo nisu toliko različiti od istočnih Evropljana po tome što ih je puno odraslo na selu, a mnogi su stvarali sopstvenu muziku u svojim kuhinjama s braćom i sestrama, tetkama, ujacima, bakama i dedovima, za zabavu. I tu su muziku doneli sa sobom. To je zapisano u DNK radnih ljudi, ne radi se samo o eskapizmu, mislim da to ima puno veze sa zajednicom.

FANOVI BENDA THE SMITHS ZBUNJENI NOVIM FILMSKIM TREJLEROM… “KOJI JE OVO K…”

Što se tiče člana grupe koji se posebno plašio medija i svog statusa i na koji način će ga prikazati, iako Mar nije rekao o kome se radi, jasno je da je reč o frontmenu grupe Morisiju.

Da podsetimo, Mar je trebalo da svira na Beer Festu 2019, ali je nastup odložen zbog najavljenih vremenskih nepogoda na neodređeno vreme, a organizatori su tada saopštili da će to biti “uskoro”. Onda je došla 2020. i… eto.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime