Džon Lajdon tuži autore serije “Pistol”: Ako me sateraš u ćošak kao pacova, skačem ti pravo na grlo!

0
186
Oglasi
Džoni Roten/ Photo: Facebook @johnlydonofficial
Džoni Roten/ Photo: Facebook @johnlydonofficial

Džon Lajdon, čovek koji stoji iza lika Džonija Rotena, preti da će preduzeti pravnu akciju protiv TV serije koja se snima o bendu Sex Pistols.

U intervjuu za The Sunday Times Magazine, muzičar (65) tvrdi da se produkcija odvija bez konsultacije sa njim.

Šestodelna serija se zove “Pistol”, a režiju potpisuje Deni Bojl – reditelj koji stoji iza filmova “Trainspotting”, “28 dana kasnije” i “Slumdog Millionaire”.

Film je zasnovan na autobiografiji gitariste Sex Pistolsa Stiva Džonsa, a trebalo bi da se emituje na američkoj mreži FX u vlasništvu Disney kompanije, na Huluu 2022. godine.

Džon Lajdon odložio izlazak novog album Public Image Limited zbog bolesti supruge: Sve je postalo besmisleno…

Govoreći o tome kako je isključen iz procesa, Lajdon je rekao:

– Ako me sateraš u ćošak kao pacova, skačem ti pravo na grlo. Ovde sam protiv nekih korporacija koje samo žele da preuzmu vlast – rekao je i dodao:

– Jadni stari Džoni Roten je žrtva Mikija Mausa.

Anarachy in The Band… Članovi Sex Pistolsa se međusobno tuže zbog raspodele zarade od tantijema

Lajdon tvrdi da je scenario za seriju napisan bez njegovog pristanka. Ikona punka rekla je da je glumac koji glumi njega – Anson Bun – takođe izabran bez dogovora s njim.

– Izvinite, mislite da možete to da uradite, poput šetnje po meni – to se neće dogoditi. Ne bez ogromne, ogromne j***ne borbe. Ja sam Džoni, znate, i kad se umešate u moj posao, za rezultat ćete dobiti gorku pilulu. To je sramota. Predvodio sam ovaj bend. Ja sam čovek koji je napisao reči. Dao sam imidž i smer bendu, a sad sve zavisi od njihovih postupaka. Ako su hteli da to urade u tajnosti, kao veverice, morali su bolje da se sakriju.

Počelo snimanje serije o Sex Pistolsima, evo kako će izgledati članovi benda…

Portparol produkcije rekao je za The Sunday Times Magazine da je namera uvek bila da se komunicira sa Lajdonom uoči snimanja i da mu je Bojl pisao preko njegove kompanije.

– Bojl je želeo da lično razgovara sa gospodinom Lajdonom o proizvodnji filma “Pistol”… Na kraju, međutim, direktni kontakt je odbijen – rekao je portparol.

HL/Izvor: news.sky.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime