Džesika Lang napušta glumu: Nema više umetnosti, profit je uništio sve…

0
394
Džesika Lang/Photo: Promo
Oglasi

Čuvena glumica Džesika Lang (74) saopštila je da planira postepeno da se povlači iz svog posla, nakon karijere koja je počela pre čak 46 godina. Iako su mnogi pomislili da oskarovka želi da se posveti zdravlju, sebi i porodici, ona je istakla da je njen razlog – današnje filmsko stvaralaštvo.

Proslavljena glumica, koja ima dva Oskara i čak pet Zlatnih globusa, proslavila se ulogom u filmu “King Kong”, sada već davne 1974. godine, a potom je osvojila Oskara za svoje role u ostvarenjima “Tutsi” i “Plavo nebo”.

VEŠTICA ZA SVA VREMENA… Džesika Lang ponovo u seriji “Američka horor priča”

Džesika već godinama živi u Grinič Vilidžu, gde uživa sa svoje troje dece i unučićima, a proteklih godina nije bila aktivna kao ranije. U pitanju je ostvarivanje njenog plana da se polako povuče iz glume, a razlog je to što više ne vidi umetnost u svetu kinematografije.

– Kreativnost je u senci profita. Naglasak više nije na umetnosti pričanja priča. Više se radi na zadovoljavanju deoničara – rekla je glumica za The Telegraph.

Knjiga je nastala za 11 dana… a sve što se kasnije dogodilo spada u ono što se zove “fenomen jednostavne priče”

Ona je istakla i da je ne zanimaju superherojski filmovi, koji su veoma popularni poslednjih godina.

– Nisam zainteresovana za ove velike filmske franšize zasnovane na stripovima. Mislim da su žrtvovali umetnost koju smo stvarali zarad profita.

Glumica je istakla i problem ejdžizma i seksizma u Holivudu.

– Ejdžizam je sveprisutan u ovoj industriji. To nije ravnopravan teren. Ne viđate često žene u šezdesetim kako igraju romantične uloge, ali ćete videti muškarce tih godina u romantičnim ulogama, sa koleginicama koje su decenijama mlađe – rekla je Langova za AARP.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime