Džef Bezos poklonio Doli Parton 100 miliona dolara

0
437
Džef Bezos, Doli parton/Photo: Youtube screenshot
Oglasi

Doli Parton je još jednom iskoristila svoj uspeh kako bi pomogla drugima, posebno u područjima pismenosti i obrazovanja što je ovog puta omogućio poklon od 100 milijuna dolara od jednog od najbogatijih ljudi na svetu, Džefa Bezosa.

“Pakleni plan” Doli Parton… Hoće da okupi Led Zeppelin, kako bi s njima snimila rock album

Doli je novac dobila u formi nagrade “Bezos Courage & Civility Award” koju Bezos dodeljuje aktivistima, filantropima i humanitarcima koji hrabro traže rešenja aktuelnih svetskih problema ili kako je Bezosova dugogodišnja devojka Loren Sančez rekla na dodeli, “liderima koji visoko ciljaju, pronalaze rešenja i deluju u humanitarne svrhe”.

Pevačica ima pravo da novac koristi za podršku bilo koje dobrotvorne svrhe koju odabere. Jedna od fondacija pevačice kroz koju deluje je “Dolly Parton’s Imagination Library”, posvećena njenom ocu, a preko nje želi da motiviše decu da čitaju i da preko organizacije mogu da dođu do besplatnih knjiga.

Kako bi Doli Parton zvučala da je počela karijeru danas… ? Posle 47 godina stigao remix legendarne pesme “Jolene”

Uz “Imagination Library”, Doli Parton je i ranije donirala, pa je tako dala milion dolara Univerzitetskom medicinskom centru Vanderbilt, koji je pomogao u razvoju Moderna vakcine protiv COVID-19 virusa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime